Ce să faci și ce să nu faci în 2018 pentru a-ți cumpăra apartamentul mult dorit

Ce să faci și ce să nu faci în 2018 pentru a-ți cumpăra apartamentul mult dorit

Dacă în anul care a început ți-ai propus să te muți în propriul tău apartament, fie că vrei să nu mai platești chirie, îți mărești familia sau te-ai decis să fii pe cont propriu și să nu mai locuiești cu ai tăi, obiectivul tău merită încurajat și felicitat. Achiziția unui apartament necesită răbdare, atenție și o serie de criterii de luat în considerare. În căutarea unor apartamente de calitate, fie că vrei să aibă 2 sau 3 camere, să îți ofere confortul mult dorit fără ca situația ta financiara să fie afectată, ține cont de câteva sfaturi. Află din rândurile de mai jos ce să faci și ce să nu faci în căutarea noului tău apartament, anul acesta.

De făcut:

  1. Asigură-te ca ai un plan financiar bine pus la punct

Prețul apartamentelor variază foarte mult în funcție de aria în care se află, apropierea de mijloacele de transport în comun, de zonele comerciale, de facilitațile și dotările pe care acestea le pun la dispoziție. Un apartament cu centrală termică, aer condiționat, geamuri termopan va costa mai mult decât unul fără aceste utilități.

Tentația de a opta pentru un apartament al cărui cost este mai mare decât ce ți-ai propus inițial există. Pentru a nu avea rate la bancă pe care să le suporți cu dificultate de la lună la lună, realizează un plan financiar. Stabilește cât ai vrea să ai rată lunară, de aici îți vei da seama și de costul apartamentului. Ține cont de cheltuielile pe care le ai în mod curent cu mâncarea, ieșirile în oraș, concediile.

Ia-ți și o marjă considerabilă, ia în calcul că într-o lună ai putea avea cheltuieli mai mari decât de obicei. Este important ca achiziția noului apartament să nu te sufoce financiar. Bucură-te de confortul noii case fără nici cel mai mic regret!

  1. Vizitează tipuri diferite de apartamente, în blocuri noi și vechi

O alegere în cunoștință de cauză are loc după ce ai vizitat nenumărate apartamente, fie că sunt în cunoscutele blocuri vechi sau în noile ansambluri rezidențiale. Doar în felul acesta vei avea o imagine clară și ampla a ofertei, ce îți oferă piața imobiliară a anului 2018. Vei compara cu lejeritate avantajele și dezavantajele, îți va fi ușor ulterior să îți dai seama dacă un apartament are un raport bun calitate-preț sau nu.

Prin urmare, asigură-te ca îți rezervi timp suficient pentru a merge și a viziona apartamente.

  1. Ține cont de facilitățile oferite

Facilitățile costă, deci este firesc să le evaluezi și pe acestea. Dacă apartamentul are pe jos linoleum, ușile sunt deteriorate, gresia și faianța sunt afectate, înseamnă ca vei avea costuri ulterioare suplimentare cu parchetul, înlocuirea plăcilor ceramice. În schimb, un apartament cu toate facilitățile puse la dispoziție, obiecte sanitare noi, centrală termică, aer condiționat, înseamnă că tu nu vei mai mai avea cheltuieli pentru a realiza imbunătățiri. Așadar, ține cont de dotările apartamentului.

De evitat:

  1. Lipsa unei liste cu cerințele tale pentru noul apartament

Poți cere sfatul părinților sau al cunoscuților atunci cand vrei să îți cumperi apartament, însă ține cont că părerile sunt subiective și că în final, tot ceea ce contează este ca apartamentul să îndeplinească criteriile dorite de tine. Dacă pentru părinții tăi este important să aibă magazinele aproape, piața, poate pentru tine este esențial să faci puțin până în centrul orașului. Fiindcă în momentul în care începi căutările te poți lăsa dus de val, este bine să îți faci dinainte o listă cu criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească viitorul apartament, ca de exemplu apropierea de metrou, mai mult spațiu, 2 băi, balcon generos s.a.

  1. Absența locului de parcare

Un loc de parcare asigurat este o grijă în minus. Astfel, una dintre primele întrebări poate fi legată de locul de parcare. În București, cu atât mai mult un loc de parcare este necesar. Cu siguranță nu îți dorești ca seara după job să faci ture prin cartier în căutarea unui loc unde să îți parchezi mașina.

Ține cont că unele ansambluri rezidențiale pun la dispoziție chiar și locuri de parcare în subteran.

  1. Necesitatea unei ample renovări

Un apartament în bloc vechi care nu a fost niciodată renovat, va avea un cost mai scăzut, însă va implica din partea ta o renovare de la A la Z. Acest lucru înseamnă inclusiv înoirea instalației electrice, montarea gresiei, a faianței, parchetului. Un proces amplu de renovare înseamnă și un cost pe care nu l-ai estimat corect, așadar mai mare decât ceea ce te așteptai inițial. În plus, ține cont că vei avea nevoie de o echipă de meșteri foarte bună și devotată, de timp și răbdare.

Cu puțină atenție, rigoare și muncă de cercetare îți vei găsi apartamentul care să se plieze exact nevoilor tale. Mult succes și un 2018 care să te prindă la casa ta!

Citeste si:

 

Sursa foto: Pexels.com
Sursa text: Agentia Digital Workforce

 

Distribuie articolul pe: