Cea mai simplă metodă pentru a-ți extinde locuința. Cum să-ți construiești o bucătărie de vară sau o terasă acoperită

Cea mai simplă metodă pentru a-ți extinde locuința. Cum să-ți construiești o bucătărie de vară sau o terasă acoperită

Dacă nu mai ai suficient spațiu în casa ta și te-ai gândit de multe ori că ți-ar fi folositoare o cameră în plus, află că să construiești o anexă la locuința ta nu este nici pe departe atât de complicat precum sună.

extinderea locuintei

Indiferent că îți dorești o bucătărie de vară, o terasă închisă sau un dormitor în plus, când vine vorba de construcția anexei, există câteva lucruri de bază de care să ții cont înainte să te apuci de treabă.

Iată cum îți poți extinde casa simplu și rapid, astfel încât finalul verii să te prindă savurând un ceai pe noua ta terasă sau gătind cina într-o bucătărie răcoroasă.

Explorează toate opțiunile

Prima decizie pe care trebuie să o iei este legată de locul în care vei construi camera respectivă. Foarte populare acum sunt acele anexe care fac mai ușoară tranziția din casa spre grădină. În același timp, trebuie să te uiți în acte și să vezi dacă ai nevoie de aprobări pentru a-ți extinde casa și care sunt pereții de rezistență pe care nu ai voie să îi spargi. Cea mai simplă metodă este să construiești o nouă încăpere ca o prelungire a uneia care are deja o ușă spre exterior, dacă nu vrei să mai faci alte modificări în afară de construire.

Alege materiale de construcții de calitate

Stabilește ce rol îți dorești să îndeplinească anexa și pentru ce o vei folosi. O bucătărie de vară sau un dormitor nou trebuie să fie foarte bine izolate, pentru a păstra răcoarea în anotimpul călduros. Un material de construcție rezistent, care izolează foarte bine termic este cărămida porotherm, recomandată de mulți specialiști la construirea pereților structurali ai anexelor. O idee simplă, dar de efect, este să plachezi apoi pereții exteriori cu lemn, pentru a da o notă de originalitate locuinței. În cazul acoperișului, ai nevoie de un material rezistent, care să se îmbine armonios cu restul casei tale.

Acordă o atenție sporită proporțiilor

Nu există o regulă conform căreia anexa trebuie să respecte perfect dimensiunile casei, însă proporțiile acesteia trebuie să creeze un efect plăcut de simetrie și armonie cu restul construcției. Ideal, noua încăpere trebuie să fie puțin mai mică în înălțime, pentru a nu eclipsa casa și să se contopească plăcut cu locuința ta. Acest lucru se poate face prin crearea unei coerențe a culorilor sau materialelor folosite, dar și un contrast puternic poate arăta la fel de bine, dacă știi cum să îl pui corect în aplicare.

Apelează la specialiști în arhitectură

Oricât de bine te-ai pricepe la construcții, cel mai bine este să ceri și părerea unui arhitect. Acesta îți poate face recomandari în privința locului în care este cel mai bine să construiești anexa, îți va arăta eventualele dezavantaje, va estima costurile și îți poate concepe proiectul de așa natură încăt anexa să reziste în timp. De asemenea, tot el te poate sfătui în privința adâncimii fundației și a materialelor pe care e bine să le alegi pentru aceasta.

Asigură funcționalitatea anexei

În cazul unei bucătării exterioare, vei avea nevoie de apă curentă și gaz pentru aragaz, deci trebuie să explorezi din timp posibilitățile de a conecta încăperea la utilități. Dacă îți construiești o terasă acoperită, te poți juca și cu luminozitatea, adăugând multe geamuri înalte și o trapă în tavan, asemănătoare cu cele din mansarde. Te vei alege astfel cu o încăpere luminoasă perfectă pentru relaxare.

Construirea unei anexe la casă este cea mai bună metodă de a adăuga spațiu locuinței tale și de a te extinde. Dacă faci din timp un plan, alegi materialele și știi exact cum vrei să arate noua încăpere și ce funcționalitate va avea, îți va fi ușor să termini rapid cu construcția, cu costuri minime.

 

Sursă foto: Shutterstock

Distribuie articolul pe: