Celuloză, vată bazaltică sau minerală – soluţii pentru izolarea podului ori a mansardei

Celuloză, vată bazaltică sau minerală – soluţii pentru izolarea podului ori a mansardei

Ai de gând să construieşti o casă, o cabană ori un alt imobil sau plănuieşti să îl renovezi în perioada următoare? Se ridică întrebarea – cu ce să izolezi podul şi/sau mansarda? Cu celuloză, vată bazaltică, minerală ori spumă poliuretanică?

În România, o mare parte din meşteri şi constructori recomandă cu încredere… vată bazaltică! Avantajele pe care românii le aduc când prezintă această opţiune? Este accesibilă ca preţ, o poţi cumpăra din aproape orice magazin de construcţii şi este foarte bună! Şi spuma pulverizată are partea ei de adepţi – din păcate, ştiri şi studii recente au scos la iveală cum acest material eliberează gaze periculoase, ce dau simptome asemănătoare gripei. Formaldehida şi alte gaze rezultate în urmă cu izolarea cu spumă au fost de vină pentru otrăvirea caselor şi punerea în pericol a tuturor celor care locuiau acolo.

Cel mai bun mod de a lua decizia corectă? Prin testare şi comparaţii!

Echipa IzolatiiNaturale.ro a înregistrat un experiment ce a reuşit să arate, într-un mod practic, ce tip de material este mai potrivit pentru izolarea podurilor şi mansardelor! În doar câteva minute, testarea, simplu şi rapid de înţeles chiar şi de cei fără vreo pregătire în domeniul construcţiilor sau a izolării locuinţelor, a declarat învingătorul: celuloza.

Comparaţiile demonstrează cum, cu doar 20 de cm de izolaţie, aceste tipuri de izolaţie se comportă diferit. Dacă afară sunt 30 de grade, la nivelul acoperişului se pot înregistra 70-80 de grade Celsius, în funcţie de material şi culoare.

Transferul termic care se face prin izolaţie ne dă o anumite temperatură în încăperea (ori încăperile) de la mansardă. Astfel, rezultatele au aratat că:

  • Vata bazaltică de 20 de centimetri asigura o temperatură de circa 29 de grade Celsius, în mansardă.
  • Vata minerală oferă o temperatură de circa 31 de grade.
  • Celuloza atinge cea mai bună valoare – doar 25 de grade.

Când vine vorba de rezistenţă la foc, izolaţie fonică şi substanţele prietenoase cu oamenii şi mediul, celuloza iese din nou învingătoare!

De unde apar aceste diferenţe mari, de chiar 6 grade Celsius?

Să înţelegem avantajele fibrelor de celuloză:

  1. Modul de aplicare eficient

Celuloza Steico de la IzolatiiNaturale.ro este suflată sau pulverizată; astfel toate golurile sunt umplute, nu rămân scurgeri de aer, stratul de izolare este compact şi nu rămân punţi termice.

  1. Tasare? Nici vorbă

Dacă la vata minerală ori bazaltică apare inevitabil tasarea (după 2-3 ani), la celuloză acest risc este complet inexistent. Garantat!

  1. Pierderile sunt minime

0% – acestea sunt pierderile de montaj, la celuloză… comparativ cu 10% la vată!

  1. Câştigi timp, plăteşti mai puţină manoperă

Durata acestui procedeu de suflare/pompare de celuloză este de doar câteva ore! Fără mizerie, fără resturi, fără emisii periculoase în timpul montajului ori după.

Scapă de grija căldurii insuportabile din casă, din timpul verii şi uită de gerul iernii, de gălăgia de la mansardă, de facturile mari la întreţinere!

Hotărăşte-te să pui confortul pe primul loc, printr-o izolaţie ecologică, naturală, curată şi incredibil de eficientă – cere acum o ofertă personalizată pentru izolare cu celuloză Steico la www.izolatiinaturale.ro.

 

 

Sursă: seo power

Foto: izolatiinaturale.ro

Distribuie articolul pe: