www.pixabay.com Lenuţa Vrînceanu, sat Izvoru, com. Proviţa de Sus, jud. Prahova Dragi prieteni, Coada-şoricelului este bună pentru o sută de afecţiuni. Este un cicatrizant de excepţie, protector hepatic, antibacterian, antimicotic şi stimulent imunitar, aşa că această plantă nu ar trebui să vă lipsească niciodată din casă. Frunzele sale lunguieţe, asemănătoare cozii de şoricel, i-a inspirat pe oameni când au botezat-o acum cel puţin cinci mii de ani, căci este una dintre plantele cu cea mai îndelungată istorie medicală de pe teritoriul ţării noastre. Coada-şoricelului ajută la tratarea colitei şi colitei spastice, reducând semnificativ inflamaţia la nivelul intestinului subţire şi a celui gros, ajută la cicatrizarea eventualelor epitelii lezate şi combate spasmele digestive. Tinctura de coada-şoricelului are cele mai bune efecte pentru tratarea infecţiilor, inflamaţiilor şi leziunilor pielii, intern ajută digestia, scade colesterolul, tensiunea. Se pun într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de flori de plantă, peste care se toarnă 500 ml de alcool alimentar de 70°. Se închide borcanul ermetic şi se lasă să macereze vreme de două săptămâni, într-un loc călduros, după care se filtrează, iar tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare. Intern, se administrează din acest remediu de patru ori pe zi, câte o linguriţă diluată în puţină apă. Continuarea acestui articol o puteti citi aici. Distribuie articolul pe: