Cum alegi aparatele electrocasnice (I)

Cum alegi aparatele electrocasnice
Dragă cititorule,
Marii producători și distribuitori de electrocasnice se întrec în oferte care mai de care mai atrăgătoare, mai ales în perioada de toamnă (este Black Friday) și înaintea sărbătorilor de iarnă. Cum la achiziție sunt multe criterii de luat în considerare, de la aspect, la mărime, preț, funcții, îți oferim câteva sfaturi.
Este dificil să spui care model al unui tip de aparat este cel mai bun, aceasta fiindcă alegem personalizat, ținând cont de nevoile familie, stil de viață, buget, spațiu disponibil, designul preferat etc. Iar tehnologia avansează rapid și în fiecare an apar electrocasnice cu noi funcții utile. Pleacă la cumpărături doar după ce te-ai informat și ai stabilit bugetul disponibil, dimensiunea aparatelor, culoarea/ finisajul și funcțiile minime și ai cercetat cu atenție ofertele.
Când întâlnești modele cu performanțe similare, dar nu știi pe care să-l alegi, verifică în ce clasă de eficiență energetică se încadrează (mai economice sunt aparatele din categoria A, A+, A++ pe când cele marcate cu D, E, F au consum mare) și care este nivelul de zgomot produs în timpul funcționării (nr. de decibeli). Cât privește aspectul, dacă vrei ca bucătăria ta să aibă un aer modern, interesant, alege finisajele din inox, dar ține minte că se vor vedea imediat toate petele, inclusiv amprentele mâinilor. Bine este să iei un aparat cu cât mai multe funcții (dar corelează prețul cu beneficiile, fiindcă nu are rost să plătești pentru ceva care nu îți este cu adevărat de folos) și care poate înlocui alte obiecte, de exemplu unele cuptoare electrice au funcție de decongelare și încălzire farfurie, suplinind cuptorul cu microunde.
La frigider, combina frigorifică sau congelator vei aprecia modelele cu dezghețare automată sau cu sistemul no frost, care fac aparatele mai ușor de întreținut. Mai verifică dacă ușa frigiderului se poate monta atât pe stânga cât și pe dreapta, ca să se potrivească perfect bucătăriei tale. Unele modele, deși permit fixarea ușii pe ambele părți, au întrerupător de lumină doar pe o parte, iar dacă nu este cea care îți trebuie, nu va funcționa becul și frigiderul va fi dificil de folosit. Asigură-te că produsul ales are alarmă care se declanșează când trec mai multe minute de când ai deschis ușa. Astfel ai grijă să umbli repede în frigider și elimini riscul ca ușa să rămână întredeschisă. Unele modele au o funcție prin care ușa frigiderului se deschide automat atunci când aceasta este atinsă ușor, ceea ce facilitează aprovizionarea cu alimente. Când ai de optat între modele asemănătoare, compară și volumul fiecărei părți (frigider, congelator), compartimentarea, deoarece deși arată similar, există unele diferențe.
Vezi continuarea articolului aici.

Distribuie articolul pe: