Cum alegi cele mai potrivite covorașe pentru baie – 5 sfaturi utile

Cum alegi cele mai potrivite covorașe pentru baie – 5 sfaturi utile

covorase de baie

Probabil că cel mai bun argument pentru așezarea unui covoraș în fața căzii de baie sau a dușului este acela că împiedică accidentele neplăcute. Probabil că fiecare dintre noi a trăit cel puțin o dată teama că nu-și va putea redresa poziția extrem de vulnerabilă în care a ajuns după ce a pus talpa udă direct pe gresie. E mai bine să previi decât să pățești ceva neplăcut, iar covorașele de baie sunt o soluție la îndemână care transformă baia într-un loc mai sigur.

În plus, dacă urmezi sfaturile de mai jos vei beneficia de încă două avantaje ale folosirii unor covorașe pentru baie: vei scăpa de fiorii pe care ți-i dă gresia rece după ce ai făcut o baie fierbinte și, atunci când te plictisești de aspectul încăperii, poți redecora cu un minim de investiție financiară.

Ține seama de materialul din care este confecționat covorașul de baie

Covorașele de baie din materiale sintetice, precum cauciucul, poliesterul sau PVC-ul, sunt mai rezistente în timp, se curăță și se usucă mai repede decât cele din materiale naturale. Pe de altă parte, cele dintr-un material natural precum bumbacul absorb foarte bine apa și arată mai bine decât covorașele din cauciuc, integrându-se mai armonios în băile amenajate în stil rustic sau minimalist, iar cele din lemn oferă o stabilitate mai bună atunci când ieși din cadă, însă nu absorb deloc apa.

Ai grijă la caracteristica antiderapantă

Nu te lăsa distras de aspectul covorului de baie și încearcă să alegi unul care are un strat antiderapant pe spate, mai ales dacă locuiești împreună cu copii sau cu persoane vârstnice. Covorașele de cauciuc, pe lângă faptul că sunt cele mai ieftine opțiuni, au avantajul că pot fi puse și în cadă sau în cabina de duș, pentru a micșora riscul alunecării. Covorașele din microfibră oferă o senzație foarte plăcută la atingere și, în general, sunt prevăzute pe partea inferioară cu un suport de cauciuc sau silicon pentru o stabilitate mai bună.

Alege zonele pe care vrei să le acoperi cu covorașe de baie

Dacă ai o baie pătrată și mică, probabil că un singur covoraș de baie așezat în mijlocul încăperii va fi suficient și atunci când ieși din cadă, și când folosești chiuveta sau toaleta. Alteori, însă, vei avea nevoie de cel puțin două covoare de baie pe care le vei așeza în fața căzii și a chiuvetei. Fă măsurătorile necesare ca să achiziționezi niște covorașe adecvate dimensiunilor băii tale, deoarece cutele sau marginile îndoite pot provoca accidente.

Covorașul de baie trebuie să se integreze în estetica băii

Asta înseamnă să ții seama atât de culoarea și designul covorașului, cât și de textura acestuia. În stilul rustic nu are ce căuta cauciucul, iar un covoraș roșu va face notă discordantă într-o baie amenajată în stil marinăresc. Evită culorile contrastante dacă strică armonia decorului, precum și modelele cu sirene sau ursuleți dacă vorbim despre o baie sofisticată. De asemenea, dacă pereții au o culoare neutră (alb, crem, gri deschis), poți înviora atmosfera cu un covoraș în culori vii, iar dacă au o nuanță intensă, poți opta pentru un covoraș într-o culoare cu un ton sau două mai deschisă.

Menține covorașul de baie curat

Indiferent de materialul din care este confecționat, covorașul de baie trebuie menținut curat, iar asta înseamnă să-l speli ori o dată pe săptămână (dacă baia este folosită de mai multe persoane), ori o dată la două-trei săptămâni, în alte cazuri. Covorașele din microfibră pot fi spălate foarte ușor în mașina de spălat, la programul scurt cu apă rece, apoi trebuie întinse la aer ca să se usuce bine înainte să le pui la loc. Covorașele din cauciuc pot fi spălate atât în cadă, sub jet de apă călduță cu săpun, cât și în mașina de spălat, dar mare atenție la alegerea programului – neapărat unul cu apă rece.

Acordă suficientă atenție alegerii și întreținerii unui covoraș de baie și te vei putea bucura de mai mult confort și siguranță de fiecare dată când folosești cea mai intimă încăpere a casei.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Vivre.ro

Distribuie articolul pe: