Cum alegi materialul potrivit pentru o cadă de baie modernă

Cum alegi materialul potrivit pentru o cadă de baie modernă

Când vine vorba de reamenajarea unei băi, cada este piesa principală care dictează întregul design. Un produs potrivit îți poate transforma rutina zilnică într-o adevărată experiență SPA chiar la tine acasă.

Dincolo de buget, în alegerea unor căzi de baie moderne trebuie să ții cont de factori importanți precum dimensiunea, forma sau tipul de montaj. Însă, în afară de beneficiile estetice, trebuie să iei în considerare și materialul din care este confecționată cada. Acesta trebuie să fie adaptat nevoilor și stilului tău de viață, să prezinte durabilitate ridicată și o întreținere cât mai ușoară.

Cada de baie din acril

Acrilul este cel mai popular material pentru căzile de baie, intens utilizat datorită numeroaselor sale proprietăți:  

  • Reflectă o căldură naturală.
  • Este un material accesibil.
  • Este rezistent.
  • Este simplu de întreținut.

Adaptabilitatea sa permite obținerea unei game diverse de modele și forme. O cadă de baie din acril poate fi dreptunghiulară, pătrată, ovală, asimetrică sau chiar de tip insulă, de sine stătătoare.

Un produs de calitate se caracterizează printr-o grosime a materialului mai mare de 4 mm, printr-un finisaj plăcut la atingere și prin prezența unui sistem antialunecare. Dacă alegi o cadă baie simplă pe sensodays.ro, din acril, vei îmbina armonios utilitatea, funcționalitatea și estetica.

Rezistent la șocuri, lovituri și zgârieturi, durabil, non-poros, cu proprietăți antibacteriene și antimucegai, acrilul își păstrează finețea, luciul și culoarea în timp, menține constantă temperatura apei și oferă căzilor un grad înalt de confort. Nefiind un material greu, acrilul este ideal pentru încăperile de la etaje superioare, unde podelele pot fi mai subțiri sau mai puțin robuste.

Dezavantajul căzilor fabricate din acest material constă în riscul ridicat de deformare a produsului, mai ales dacă nu este corect instalat și nu beneficiază de o bază bine ranforsată.

Cada de baie din fontă

Fonta este un material clasic, tradițional și extrem de greu. Obiectele sanitare din fontă sunt fabricate prin turnarea oțelului topit în forma dorită. Interiorul este acoperit cu trei straturi de email de înaltă calitate, pentru atractivitate și un plus de confort.

Căzile de baie realizate din acest material sunt elegante, foarte potrivite pentru a decora o baie opulentă, clasică. În plus, acestea:

  • Creează un aspect autentic de epocă .
  • Sunt extrem de rezistente și durabile de-a lungul anilor.
  • Se adaptează bine curățării cu produse chimice.
  • Mențin temperatura apei constantă pentru mult timp.

Greutatea este un dezavantaj al unui produs din fontă. Podeaua trebuie să aibă o structură puternică pentru a susține un astfel de obiect sanitar și, în plus, montajul este o operațiune complexă.

Cada de baie din compozit

Căzile de baie din compozit sunt realizate dintr-un amestec de cel puțin două materiale diferite, în cele mai multe cazuri cuarț și granit, combinate cu rășini acrilice sau polimerice. Compozitul are o rezistență de neegalat la temperaturi foarte ridicate, de până la 280 grade Celsius. Se găsește într-o gamă variată de culori, așa că o cadă din compozit poate fi adaptată foarte ușor la nuanțele ambientale din baie. Căzile din compozit:

  • Au o rezistență deosebită la pete, zgârieturi, spargere sau șocuri mecanice.
  • Se disting prin finisaje deosebite.
  • Sunt disponibile într-o varietate de stiluri.

Un dezavantaj al compozitului este faptul că materialul se modelează greu, de aceea se găsesc mai puține variante de design, spre deosebire de căzile din acril. De asemenea, finețea compozitului îl face relativ dificil de întreținut, deoarece nu trebuie expus la substanțe acide, diluanți sau solvenți.

Pe lângă rolul decorativ și funcțional, o cadă de baie adecvată asigură o sănătate optimă minții și corpului. Materialul căzii trebuie ales cu atenție, având permanent în minte stilul, accesibilitatea și eleganța dorite în decorul băii.

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: pixabay


Distribuie articolul pe: