Cum alegi mobila pentru bucătărie. Cele mai bune sfaturi

Cum alegi mobila pentru bucătărie. Cele mai bune sfaturi

Am adunat cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să iei cele mai bune decizii când alegi mobila pentru bucătărie. Și asta pentru că mobila din bucătărie este o chestiune foarte serioasă, bucătăria fiind una din încăperile esențiale din orice casă.

Bucătăria trebuie să fie practică, confortabilă, luminoasă, să-ți ofere posibilitatea de a te mișca în voie și, deseori, să fie și locul pentru luat masă. Atunci când alegi mobila de bucătărie primul criteriu este tipul bucătăriei – deschisă spre camera de zi ori hol sau închisă, iar al doilea element esențial este dimensiunea acesteia.

Citeste si: Bucatarie cu mobila neagra

Mobilă de bucătărie de comandă. Se poate spune că este una dintre cele mai bune soluții, fără ca aceasta să implice un buget mult mai mare. Avantajele, dacă alegi mobilă de comandă sunt:

  • utilizezi spațiul mult mai bine;
  • organizezi bucătăria după stilul și nevoile tale;
  • mobilă de bucătărie de comandă este mereu mai practică;
  • poți să combini piese de mobilier;
  • ai mai multe variante;
  • este mult mai diversă.

Una din condițiile care trebuie respectate este aceea de a păstra un element comun între toate piesele d emobilier, dar și între acestea și restul spațiilor din caă, mai ales dacă este vorba despre o bucătărie deschisă.

Citeste si: Patru motive sa iubesti blaturile laminate

Cel mai bun material atunci când alegi mobilă de bucătărie este cel care a fost tratat chimic. O bună alegere este mobilă din pal sau din aglomerat pentru că este rezistență la umezeală și mai puțin costisitoare. Adaugă mereu in bucătărie oțel, inox și sticlă. Sunt ieftine, moderne, ușor de curățat și rezistente. Placarea cu sticlă pentru pereți este o variantă modernă și foarte practică, mai ales pentru că este foarte ușor de întreținut și-ți oferă posibilitatea unor alegeri cromatice inedite.

Detaliile fac diferența. Când este vorba despre mobila de bucătărie detaliile înseamnă: feronerie, corpuri de iluminat, blatul de bucătărie, obiectele expuse, insula de bucătărie, plită și accesoriile. Tehnologia de vârf nu este doar un moft, ci un detaliu util și practic care transformă bucătăria într-un spațiu plăcut, util și confortabil. Investițiile sunt pe termen lung, iar alegerea unor produse de calitate înseamnă economii și beneficii pe termen lung.

Citeste si: Mobilier mobil in bucatarie

Culoarea, un detaliu esențial. Culorile joacă un rol important. Roșu, galben și portocaliu sunt culori calde, energizante, iar albastru, verde și violet sunt culori reci, ce creează o atmosfera liniștită. Când se alegi nuanțele pentru mobilierul și pereții bucătăriei, trebuie să evaluezi dacă se potrivesc între ele. Combinația trebuie să fie unitară chiar dacă alegi piese separate sau ai mobilă făcută de comandă. Culoarea este parte din armonia întregului, dar nu omite beneficiile pe care le aduce contrastul (suplienteaza vizual spațiul, scoate în evidență detalii, sau ascunde elemente care nu trebuie să sară în ochi), accentele de culoare (dau personalitate, stil, colorează spațiul și-l fac agreabil) sau monotonia cromatică (aduce echilibru, eleganță, stil și confort). Nu te feri de culori tari, nu evita negrul, nu omite albul.

mobila pentru bucatarie

Eficiență. Ține cont atunci când alegi mobilă de bucătărie de gresia sau parchetul din bucătărie, de cât de înalta este bucătăria, dar și de locul în care se află fereastră în raport cu ușa (pentru a crea un spațiu estetic, fluid, neinghestuit). Nu aduga mai multe piese de mobilier decât este strict necesar, nu aglomera spațiul inutuil și nu face greșeala de a te duce prea mult, pe verticală cu spațiile de depozitare. Vor încărca inutil încăperea.

Electrocasinicele. Înainte de a alege mobila pentru bucătărie stabilește exact care este tipul electrocasnicelor esențiale în bucătărie pe care le vrei și de care ai nevoie. De exemplu: incorporabile sau clasice, moderne sau tradiționale. In functie de aceste detalii vei configura aspectul bucătăriei și implicit vei știi care sunt piesele de mobilier de care ai nevoie și care este stilul lor.

O bucătărie mică va fi mai practică dacă va fi amenajata modern , cu electrocasnice incorporate și spații de depozitare bine organizate. O soluție eficientă pe care trebuie să o iei în calcul sunt rafturile deschise, polițele, dulapurile suspendate cu uși din sticlă.

În loc de final un ultim sfat. O bucătărie organizată și luminoasă va fi frumoasă indiferent de restul detaliilor.

Citeste si: Fără microbi periculoşi în casă

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul pe: