Cum amenajezi corect și eficient o bucătărie deschisă

Cum amenajezi corect și eficient o bucătărie deschisă

Bucătăria reprezintă inima unei case, unde toată familia se adună seara la cină și unde se pregătesc cele mai gustoase rețete. Din acest motiv, trebuie să pui accent pe amenajarea bucătăriei până în cele mai mici detalii, pornind de la alegerea potrivită a mobilei și până la culoarea pereților.

În ultimii ani, bucătăriile amenajate în stil open space, deschise spre living, au câștigat popularitate, fiind întâlnite în special în garsoniere și apartamente de mici dimensiuni. Astfel, prin unirea bucătăriei cu livingul se obține un spațiu mai generos și mai luminos, care îți permite mai multe variante de configurare a mobilierului. Află, din rândurile de mai jos, cum poți amenaja o bucătărie deschisă, pentru a te bucura de confort în propria locuință.

Folosește aceeași nuanță pentru pereți, pentru un aspect uniform

Atunci când ai o bucătărie deschisă, este necesar să folosești o singură nuanță pentru vopsirea pereților, pentru a căpăta un aspect uniform. Este recomandat să optezi pentru culori deschise, care vor oferi luminozitate încăperilor și le pot face să pară mai aerisite și mai spațioase. Nuanțele de bej, oranj sau crem pot flata o bucătărie de dimensiuni medii sau mari și pot pune în valoare spațiul în care pătrunde lumina naturală. Nu în ultimul rând, pereții bucătăriei care vor fi văruiți într-o singură culoare sunt mai versatili și îți oferă o libertate mai mare pentru alegerea decorațiunilor și a mobilierului.

Utilizează materiale asemănătoare pentru piesele de mobilier

Pentru a obține un aspect uniform într-o bucătărie de tip open space, nu trebuie să pui accent doar pe alegerea unei singure nuanțe a pereților. Vei obține același efect atunci când folosești materiale similare pentru podele, pentru mobilă bucătărie sau pentru ferestre. În acest fel, vei obține linii uniforme, care trebuie să existe într-un bucătărie deschisă. Este foarte important să gândești în perspectivă și să îți imaginezi cum vor arăta la final culorile din celelalte încăperi, care trebuie să se potrivească cu bucătăria ta.

Adaugă textură spațiului disponibil în bucătărie

În continuarea amenajării unei bucătării open space, trebuie să găsești și alte modalități de a adăuga textură spațiului pe care îl ai la dispoziție. Poți realiza aceste efecte prin alegerea unor corpuri de iluminat cu un design proeminent și modern sau prin forma unor scaune care atrag atenția. În plus, covoarele pentru bucătărie pot transforma camera prin design, formă și material. Rolul decorativ al covorului și utilitatea sa îl pot transforma într-o alegere potrivită pentru orice încăpere, încadrând bucătăria într-un spațiu vesel și relaxant.

Păstrează un aspect aerisit și relaxat

Atunci când ai o bucătărie de tip open space, trebuie să transformi spațiul într-unul relaxant. Pentru a realiza acest lucru, vei păstra în bucătărie doar obiectele absolut necesare, fără să lași impresia unui spațiu foarte studiat. Astfel, evită piesele de mobilier foarte sofisticate, rafturile, etajerele și decorațiunile din materiale prețioase, pentru a păstra bucătăria cât mai curată.

Separă armonios zonele de interes

După alegerea culorilor, a materialelor și a mobilei, una dintre cele mai dificile sarcini în amenajarea unei bucătării deschise ține de împărțirea spațiului în mai multe zone de interes și delimitarea lor discretă. Pentru a face acest lucru, pune accent pe următoarele elemente.

  • Pentru placarea pardoselii, alege două tipuri diferite de finisaj. Acest lucru te va ajuta să separi din punct de vedere vizual bucătăria de celelalte zone de interes comun. Poți opta pentru gresie în zona bucătăriei și parchet pentru restul spațiului sau te poți îndrepta către alegerea unor modele diferite de gresie și parchet.
  • O metodă nouă de delimitare vizuală a zonelor unei bucătării deschise ține de folosirea corpurilor de iluminat potrivite. Pe lângă sursele principale de iluminat, poți să alegi montarea unor lustre suspendate, pentru a scoate în evidență locul de luat masa sau câteva spoturi, pe care să le montezi în partea inferioară a unor dulapuri de bucătărie suspendate.
  • Insula de bucătărie sau barul pot fi integrate pentru a obține o delimitare clară a zonelor de interes. Acestea sunt elemente multifuncționale, care pot fi folosite atât pentru luat masa, cât și pentru a beneficia de un spațiu suplimentar de lucru.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate în considerare atunci când decizi să amenajezi o bucătărie deschisă. Dacă ții cont de aceste sfaturi, vei reuși să obții un decor armonios, echilibrat și practic, care va arăta fabulos!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Distribuie articolul pe: