Cum cureti acvariul pestilor

Cum cureti acvariul pestilor

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

acvariul pestilor (1)Câteva minute în care privim un acvariu cu pești ne ajută să ne liniștim și să ne relaxăm iar ce le putem oferi noi în schimb peștilor din acvariu este un mediu curat, grijă și atenție. Un mediu curat ne asigură că peștii sunt sănătoși dar și că acvariul și decorațiunile vor rezista mult în timp, precum și un miros plăcut în cameră.

Citeste si: Biroul de acasa. Modern simplu si eficient

Curățarea acvariului poate părea un proces destul de complex pentru un începător, dar în timp, căpătând experiență, va deveni ușor de realizat. Secretele ce ne asigură un acvariu curat, ordonat și frumos sunt răbdarea și pasiunea.

Instrumente necesare pentru curățarea acvariului:

– o lamă specială sau chiar realizată de dumneavoastră, pentru curățarea pereților acvariului.
– o soluție specială pentru curățarea pereților acvariului.
– o găleata curată.
– un alt acvariu mai mic sau un recipient în care să țineți peștii cât curățați acvariul.
– un recipient plin cu apă curată, pentru a o înlocui pe cea veche.
– un aspirator pentru substrat.
– un mincioc mic.
– substrat nou sau decorațiuni, în cazul în care doriți să le schimbați.

acvariul pestilor (2)Se recomandă ca săptămânal să schimbăm între 10 și 30% din apa din acvariu și nu toată odată pentru că o astfel de schimbare este prea puternică și stresantă pentru pești. Această cantitate de apă poate fi scoasă din acvariu cu un furtun și un alt recipient, și de asemenea, o dată cu apa este ideal să scoateți și mizeria de pe fundul acvariului.

Citeste si: Proiecte de case care respecta regulile Feng Shui

Pentru o mai bună calitate a apei și pentru un acvariu curat, este bine să folosiți filtre și pompe cu capacitatea de filtrare adaptată la dimensiunile acvariului. În același timp, atunci când schimbați apa nu insistați cu curățarea plantelor, substratului sau bureților de la pompe, deoarece puteți îndepărta bacterii care sunt utile în ecosistemul acvariului.

Putem reduce considerabil cantitatea de mizerie din acvariu și astfel să beneficiem de un acvariu curat pentru mult timp, oferindu-le peștilor hrană în cantitatea optimă, niciodată mai mult, pentru a nu rămâne resturi în apă care să putrezească și să altereze apa. Pentru a evita apariția algelor, cel mai bine așezăm acvariul într-o zonă fără soare, dar cumpărăm un bec cu lumină caldă care să bată în acvariu. Atunci când curățați acvariul, folosiți doar apă rece, nu și detergenți sau alte substanțe chimice.

Există aspiratoare speciale pentru deșeurile de pe fundul acvariului, iar astfel veți îndepărta depunerile de alge, resturile de mâncare și alte deșeuri ce se găsesc în acvariu. Este indicat să citiți instrucțiunile de utilizare înainte de a-l folosi, pentru a evita accidentele și situațiile neplăcute sau deteriorarea decorațiunilor.

acvariul pestilor (3)Atunci când obiectele de decor din acvariu sunt acoperite de un strat fîn de depuneri de alge, ar fi bine să hrăniți peștii mai rar, deoarece algele depuse pe pereții acvariului și pe decorațiuni reprezintă un semn al excesului de nutrienți din apă. Curățarea decorațiunilor se va face doar cu apă rece și pot fi frecate ușor cu o cârpă sau cu un burete.

Pereții acvariului pot fi curățați cu o cârpă udă, iar unde sunt depozite de mizerie, se poate pune amoniac care să își facă efectul 1-2 ore, apoi șters bine. O altă variantă pentru depozitele de mizerie de pe pereții acvariului este lama specială sau improvizată, instrument care curăță foarte bine depunerile de pe pereți. Filtrul de asemenea necesită curățare, dar nu foarte des, pentru a menține flora bacteriană ce s-a creat, și care menține echilibrul biologic din acvariu.

Citeste si: Idei pentru amenajarea biroului de acasa

Apa ce a fost scoasă la început din acvariu trebuie lăsată să se limpezească, apoi trebuie turnată cu grijă înapoi, dar fără a vărsa și depunerile de pe fundul găleții, ce s-au așezat. După ce introduceți în acvariu apa veche, completați cu apă proaspătă până la nivelul optim, apoi adăugați obiectele de decor, și la final peștii.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Echipa Casa si Gradina.ro

Distribuie articolul pe: