Pastreaza verdeata pentru salata uscata, intr-un mediu umed si racoros. Picaturile de apa de pe frunze nu fac decat sa incurajeze dezvoltarea bacteriilor, iar acestea la randul lor duc la innegrirea si putrezirea plantelor. Pentru ca frunzele sa fie cat mai proaspete si crocante, momentul ideal de recoltare este dimineata, imediat ce roua de pe ele s-a uscat. Daca le cumperi de la magazin, alege plantele cele mai sanatoase, care sub nicio forma nu trebuie sa fie ofilite sau murdare. Citeste si: Cum ingrijesti muscata. Acasa, alege partile sanatoase ale plantei, impacheteaza-le in prosoape de hartie si in pungi de plastic perforate si pastreaza-le in frigider in compartimentul pentru legume. Plasticul creeaza un mediu umed, iar gaurile din punga ajuta la circularea aerului. Servetelele de hartie absorb condensul si mentin umezeala. In acest mod, plantele vor rezista cel putin cateva zile. Nu umple cu varf pungile si nu le inchide etans. Daca indesi prea mult plantele in pungi, vei frange frunzele si se vor deteriora mai repede. Lasa punga usor deschisa pentru ca oxigenul sa circule mai usor. Cu exceptia cazurilor in care plantele sunt foarte murdare, evita sa le speli inainte de folosire. Cel mai bine este sa astepti pana vrei sa le adaugi la salata, deoarece este foarte greu sa le usuci complet, chiar si cu uscatorul pentru salate. Citeste si: Trandafirii cataratori. Distribuie articolul pe: