Cum îți amenajezi curtea – 5 sfaturi practice

Cum îți amenajezi curtea – 5 sfaturi practice

| | Alina Neamțu
Distribuie articolul pe:

Dacă locuiești la casă, cu siguranță vrei să-ți transformi grădina într-un spațiu ideal pentru petrecere a timpului liber. Din fericire, poți reuși acest lucru fără să cheltuiești sume uriașe. Totul e să te organizezi eficient, din timp, astfel încât să ai în vedere toate aspectele importante pentru amenajarea unei grădini frumoase.

1. Amenajează aleea

Înainte de începerea oricărui proiect, este recomandat să amenajezi mai întâi aleea sau aleile de acces, iar în funcție de amplasarea lor poți continua organizarea grădinii. Aleea poate fi realizată din multe materiale, de la piatră sau cărămidă până la dalele clasice, care sunt preferate de majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, cea mai ușoară metodă de amenajare a unei alei este turnarea cimentului, urmată de aplicarea unei matrițe pentru pavele. Nu îți rămâne de făcut decât să așezi matrița și să aplici mortarul, pregătit din ciment, nisip și apă.

2. Schimbă gardul

Gardul nu are ca scop doar delimitarea locuinței tale. El trebuie să-ți asigure intimitate și siguranță, dar asta nu înseamnă că poți să alegi orice model. Gardul poate fi un important element de design al grădinii tale. De aceea, e bine să alegi modele de garduri mai deosebite, creative. Poți alege garduri decorative din lemn sau garduri metalice traforate, care îți vor transforma curtea într-un spațiu relaxant.

3. Nu uita de gazon

Dacă îți dorești o curte sau o grădina care să se întrețină ușor, poți lua în calcul varianta gazonului, care îi va oferi întregului spațiu un aspect plăcut. Nu va fi nevoie decât să îl tunzi, cu ajutorul unei motocoase și să îl uzi. Din fericire, gazonul nu are nevoie de o atenție deosebită. Acesta ajută la crearea unei curți cu aspect natural, în care poți petrece clipe relaxante, după o zi grea de muncă.

4. Creează un spațiu de relaxare

În afară de elementele decorative, te poți îndrepta și către amenajarea unui spațiu de relaxare, în curtea din fața casei. În acest sens, poți opta pentru construirea unui foișor, în care te poți simți confortabil alături de cei dragi. Dacă îți dorești un proiect mai simplu, dar de efect, nu uita nici de pergolele din lemn, ideale prin simplitatea formelor și ușor de construit. O pergolă poate fi construită direct pe pământ, într-o zonă cu gazon dens, dar pot fi montate și pe o suprafață betonată sau acoperită cu pavele din piatră.

5. Folosește jardiniere

O altă modalitate de a înfrumuseța spațiul din jurul casei include folosirea unor jardiniere din beton, care sunt rezistente la orice condiții meteorologice și au un aspect plăcut, fiind disponibile în multe forme și dimensiuni. Jardinierele din beton pot fi umplute cu mici pomi fructiferi, flori sau arbuști ornamentali și pot fi amplasate lângă un gard estetic.  

Nicio grădina nu este completă fără copaci, sub care te poți adăposti în special vara, așa că ar fi bine să plantezi câțiva. Pe lângă umbră, copacii îți asigură și mai multă intimitate, mai ales dacă ai blocuri aproape de casa ta. În plus, vor înflori frumos primăvara, astfel încât te vei bucura și de parfumul îmbietor al florilor din grădina ta.

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

Distribuie articolul pe: