Cum iti construiesti un dressing – 5 sfaturi utile

Cum iti construiesti un dressing – 5 sfaturi utile

Amenajarea casei presupune alegerea inspirata a mobilierului, adaptarea la dimensiunile spatiului si folosirea celor mai potrivite culori. Atunci cand te ocupi de designul interior al camerelor, tinzi sa lasi dressingul pe ultimul loc.

Motivele sunt clare: fie nu ai spatiu suficient pentru a-l construi, fie nu te induri sa renunti la dulapurile prezente in toata casa. In articolul de azi, vom vorbi despre importanta unui dressing intr-o locuinta, oferindu-ti sfaturi utile despre construirea lui si despre aspectul pe care trebuie sa il aiba pentru a-ti inveseli intreaga incapere.

Cum trebuie sa arate un dressing

Dressingul este special destinat depozitarii hainelor, incaltamintei si accesoriilor. Visul oricarei femei, nu-i asa? Fie ca alegi sa transformi un dulap obisnuit intr-un dressing de exceptie sau construiesti unul de la zero, daca spatiul iti permite, trebuie sa tii cont de anumite criterii:

  • Fa-ti un plan si decide care este locul unde poti sa construiesti dressingul. O camera nefolosita, un balcon gol sau o debara plina de borcane pot fi potrivite pentru noul obiect de mobilier. Important este ca aceste camere sa se afle in apropierea dormitorului tau, pentru a avea acces rapid la toate lucrurile de care ai nevoie.
  • Urmatorul pas este sa iei toate masuratorile necesare, pentru a fi sigur ca proiectul dressing-ului poate fi realizabil. Daca spatiul pe care il ai la dispozitie este mic, nu te ingrijora. Poti sa beneficiezi de un astfel de dressing pe comanda, fara investitiii enorme. Ia in calcul si tipul de depozitare: cate rafturi iti doresti pentru haine, unde depozitezi incaltamintea sau de cate bare ai nevoie pentru umerase.
  • Nu uita de schita! Pentru a te asigura ca dressingul va fi in concordanta cu asteptarile tale, schiteaza proportiile dorite ale dressingului. Vrei ca acesta sa fie lipit de perete, in centrul camerei sau sa aiba doar cateva rafturi improvizate? Ramane la alegerea ta!
  • Alege culorile potrivite! Daca vrei ca dressing-ul sa aiba o culoare vibranta, peretii trebuie sa fie vopsiti in culori neutre. Astfel, nu vei aglomera camera si vei da impresia unui spatiu marit.

Dupa ce ai trecut in revista toate aceste aspecte, trebuie sa te gandesti si la materiale, iluminare si organizare:

  • Materialele. Cele mai folosite pentru construirea unui dressing sunt rigipsul, lemnul si PAL-ul melaminat. Acestea te vor ajuta sa obtii dressingul mult visat, datorita aspectului si durabilitatii materialelor. In continuare, trebuie sa alegi rafturile, corpurile interioare si accesoriile.
  • Iluminarea. Spoturile si lampile sunt foarte populare atunci cand vrei sa luminezi dressingul. Alaturi de oglinzi si de culoarea deschisa a peretilor, vei da impresia unei camere aerisite si foarte confortabile.
  • Organizarea. Ultima etapa dar nu si cea din urma – organizarea! Aceasta include o compartimentare corecta a dressingului. Nu vei avea nevoie decat de cateva cutii sau rafturi. Cu ajutorul acestora, poti sorta hainele, fie in functie de culori, fie in functie de material. Organizatoarele iti vor fi de folos pentru lenjeria intima sau pentru tricourile subtiri, in timp ce rafturile vor fi utile pentru depozitarea perechilor de pantofi.

Ce modele de dressing poti sa alegi?

Modelele de dressing sunt numeroase si nu includ doar un singur corp. Acestea vor arata diferit daca alegi sa construiesti dressingul intr-o camera goala si cu totul altfel daca improvizezi un dressing pe balcon sau pe hol. In lipsa de spatiu, poti folosi un suport pe care sa agati cateva umerase, alaturi de un suport pentru pantofi si de rafturi pentru accesorii. Incearca sa nu incarci spatiul inutil si sa maximizezi pe cat de mult posibil eficienta unui dressing.

Alegerea usilor pentru dressing

Daca ai tinut cont de toti pasii de mai sus pentru construirea unui dressing, nu trebuie sa omiti nici alegerea usilor. In functie de spatiul disponibil, poti alege usi glisante dressing, confectionate din PVC, usi culisante din lemn cu oglinda, pentru a crea senzatia de spatiu marit sau rafturi simple, fara usi. Usile din PVC si cele din lemn sunt cele mai populare, datorita rezistentei materialelor si elegantei pe care o ofera intregii incaperi.

Dressing-ul nu mai este vazut ca un moft, ci ca o necesitate. Cu ajutorul lui, poti crea o camera aerisita, renuntand la multitudinea de dulapuri in care iti depozitai lucrurile. Nu uita sa tii cont de toti pasii necesari in construirea lui: de la realizarea masuratorilor si pana la alegerea usilor pentru dressing, totul trebuie sa arate impecabil.

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: pexels, mobilakoncept.ro


Distribuie articolul pe: