Cum pastrezi corect alimentele in frigider

Cum pastrezi corect alimentele in frigider

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa pastrezi pentru mai mult timp alimentele proaspete in frigiderul tau.

Produsele feliate trebuie asezate pe raftul din mijloc, intr-un recipient inchis. Temperatura optima pentru stocare este intre 3° si 5° C, iar umiditatea trebuie sa fie 80%.
Pestele trebuie pastrat pe raftul de jos, ambalat in folie alimentara sau staniol, la o temperatura intre 0° si 2° C, cu o umiditate de 85%. Astfel, acesta nu se va scurge peste alte alimente.
Locul ideal pentru stocarea branzei maturate este pe raftul de sus, ambalata in hartie alimentara, pergament sau o carpa curata. Este recomandat sa fie pastrata la o temperatura intre 2° si 5° C, cu o umiditate intre 65% si 70%. 
Carnea trebuie amplasata pe raftul de jos, ambalata in folie alimentara sau staniol, la o temperatura intre 0° si 2° C si o umiditate de 85%. 
Legumele trebuie pastrate in pungi perforate la temperaturi intre 1° si 8° C, cu o umiditate intre 85% si 45%. Locul corect este in compartimentul de jos, de sub rafturi. 
Citeste si: Unde punem frigiderul.

Distribuie articolul pe: