Cum să ai o bucătărie stilată cu un buget redus

Cum să ai o bucătărie stilată cu un buget redus

| | Alina Neamțu
Distribuie articolul pe:

Atunci când ne gândim la o bucătărie stilată, cei mai mulți dintre noi ne imaginăm una spațioasă, bine luminată, cu mobilier scump, cu blat de marmură – un vis pe care puțini și-l permit. Totuși, după ce vei citi acest articol îți vei da seama că nu trebuie nici să ai cameră de dimensiuni mari și nici un buget mare, ci doar să iei alegeri inteligente.

Iată cum să ai o bucătărie stilată cu un buget redus

Alege un stil simplu

O bucătărie prea elegantă, prea colorată sau prea împopoțonată îți poate pune bețe-n roate. Alege în schimb un stil precum cel minimalist sau cel loft, care se bazează pe motto-ul „Cu cât mai simplu, cu atât mai bine”. Astfel, încăperea va avea un aer mai aerisit, va fi mai primitoare, atât familia, cât și oaspeții se vor simți mai confortabil, iar încăperea va avea un aspect mai stylish. Acest sfat este cu atât mai important dacă locuiești la bloc, iar bucătăria ta are dimensiuni reduse.

Investește inteligent

Mobila de bucătărie și electrocasnicele sunt într-adevăr costisitoare, dar trebuie să știi în ce merită să investești.

De exemplu, nu e nevoie să umpli toată camera cu mobilă la comandă – un cărucior mobil din inox este mult mai ieftin și reprezintă o soluție de depozitare ideală în orice bucătărie.

O altă sugestie este să eviți chiuvetele ceramice, pe care multe persoane le aleg considerându-le perfecte pentru o bucătărie stilată. Totuși, acestea se pot ciobi rapid și sunt predispuse la colorare, motiv pentru care îți recomandăm o chiuvetă din oțel inoxidabil.

Cât despre mașina de spălat vase, aceasta poate fi destul de costisitoare și ocupă mult spațiu în cameră, deci dacă ai un buget redus îți recomandăm să rămâi la versiunea clasică: să speli vasele la chiuvetă.

În ce merită să investești: blatul de bucătărie, cuptorul și podeaua.

Citește și: Învață și folosește corect cele 3 zone de depozitare din bucătărie

Păstrează blatul curat

Mulți au impresia că au nevoie de mobilă multă în bucătărie, însă organizarea inteligentă te poate ajuta să economisești atât spațiu, cât și bani. Montează între blat și corpul suspendat o șină de perete, de care poți fixa suportul de veselă și pe cel de tacâmuri, dar și ustensile de gătit, condimente etc.

Personalizează bucătăria

Doar pentru că stilul acesteia este unul mai simplu, nu înseamnă că trebuie să arate plictisitor. Iată câteva idei pe care le poți folosi.

Faianță interesantă. O opțiune ieftină și de efect este să pui faianță doar între blat și corpurile suspendate. Evită plăcile de faianță cu modele aglomerate și optează pentru cele simple, într-o culoare care se asortează bine cu nuanța mobilei. Dacă preferi ceva neutru, alege faianță cu o formă deosebită.

Corpuri de iluminat deosebite. În loc să alegi corpuri de iluminat simple, caută unele cu un model care să atragă atenția, precum cele din pozele de mai jos.

Citește și: Top 10 cele mai interesante plante de apartament

Înfrumusețează bucătăria cu plante. Plantele curăță aerul de toxine, oferă oricărei camere un aer mai primitor, iar în bucătărie te pot ajuta și la gătit. Crește în ghivece plante aromatice sau alege orice flori îți dorești și vei fi uimit cât de mult se va schimba aspectul camerei.

Decorațiuni de efect. Credeai că decorațiunile își au locul doar în living, dormitor sau pe hol? Nimic mai greșit! Iată câteva exemple de decorațiuni pentru bucătărie care te vor convinge să îți personalizezi și tu spațiul astfel.

 

 

Surse foto: iStock, Pinterest

Distribuie articolul pe: