Cum să alegeți un laptop pentru jocuri: 5 sfaturi esențiale pentru cumpărători

Cum să alegeți un laptop pentru jocuri: 5 sfaturi esențiale pentru cumpărători

Laptopurile pentru jocuri sunt grozave pentru jucătorii dedicați cu stil de viață mobil, de la studenți care speră să joace oriunde în campus până la oameni de afaceri care doresc să își scrie rapoartele și să se joace, în același timp. Indiferent de utilizările pe care le-ați planificat pentru laptopul dvs., există o mulțime de complexități de ținut cont în alegerea unui laptop de gaming, așa că faceți-vă cercetările.

Am creat acest articol la îndemână ca să cunoașteți toate aspectele importante ale potențialului dvs. laptop înainte de a apăsa butonul de cumpărare. De la sfaturi privind alegerea dintre SSD-uri și HDD-uri până la informații privilegiate despre GPU, iată câteva sfaturi esențiale pentru găsirea laptopului potrivit pentru dvs.

Alegeți cel mai bun GPU pentru dvs.

Fără a fi prea tehnic, iată ce trebuie să știți despre GPU-uri: acestea accelerează crearea de imagini a laptopului dvs. Deoarece jocurile au o tonă metrică de imagini, este important să alegeți un laptop cu un GPU dedicat, cum ar fi un Lenovo Legion. Vă recomandăm să luați în considerare un laptop înarmat cu un GTX 1060, care oferă o putere mai mult decât suficientă pentru a gestiona jocurile AAA moderne la un preț care nu vă va obliga să vindeți un rinichi. Mai slabe, dar mai ieftine, laptopurile echipate cu GTX 1050 pot fi și ele o opțiune solidă.

Dacă sunteți interesat doar să jucați jocuri independente, minimaliste din punct de vedere vizual sau mai vechi (adică epoca Xbox 360), probabil că veți putea să vă descurcați cu o placă grafică integrată low-end precum UHD 620. Pe de altă parte de aceea, dacă aveți bugetul potrivit, vă recomandăm să verificați mașinile cu RTX 2080, GPU-ul aflat în prezent în partea de sus a piramidei. 2080 este un monstru construit pentru a gestiona rezoluții 4K, setări ultra grafice și funcții avansate.

Obțineți informații despre RAM și CPU

CPU-ul dvs. gestionează o mulțime de calcule legate de jocuri, cum ar fi cele de fizică și AI. Prin urmare, veți avea nevoie de un procesor excelent pentru a se potrivi cu GPU-ul dvs., deoarece dacă oricare dintre aceste componente este slabă, aceasta o va bloca pe cealaltă și va reduce performanța.

În general, un număr mai mare înseamnă o performanță mai bună cu procesoarele, așa că dacă vă permiteți să obțineți un procesor Intel Core i7 peste un Core i5, faceți-o. I3-urile de bază nu se vor potrivi cu jocurile moderne, așa că evitați-le. Fiecare procesor are o viteză de ceas și, din nou, numerele mai mari sunt mai bune. Un procesor cu o viteză de ceas de 3,3 GHz îl va depăși pe cel care atinge 2,2 GHz. În ceea ce privește numărul de nuclee CPU, vizați quad-core sau mai mult, deoarece dual-core-urile nu sunt la fel de capabile în jocuri. În ceea ce privește memoria RAM, asigurați-vă că laptopul dvs. potențial are cel puțin 8GB, deoarece 4GB nu vor fi suficienți pentru majoritatea jocurilor.

SSD vs. HDD: Cine câștigă?

Singurul lucru pe care trebuie să-l știți despre SSD-uri și HDD-uri este că SSD-urile sunt, în general, puțin mai scumpe și vă pot încărca jocurile mult mai repede decât HDD-urile. Dacă puteți găsi un laptop în gama dvs. de preț cu un SSD, vizați acest lucru.

Dacă laptopurile pe care le vizionați au doar HDD-uri, nu este sfârșitul lumii; lucrurile vor fi puțin mai lente. Oricum, asigurați-vă că laptopul dvs. potențial conține cel puțin 1TB de spațiu de stocare (1.024 gigaocteți).

Mărimea contează

Dacă doriți să jucați în mișcare, alegeți un laptop care să fie compatibil cu rucsacul. Căutați o dimensiune a ecranului de 14 inci sau mai mică pentru o portabilitate maximă. De asemenea, verificați greutatea, deoarece transportul laptopurilor care cântăresc peste 5 kilograme poate fi o corvoadă. Există câteva laptopuri de jocuri subțiri și mici.

Cunoașteți riscurile

Laptopurile pentru jocuri sunt riscante. Exemplu: dacă vă moare GPU-ul, veți avea mai multe de făcut pentru a-l înlocui, în comparație cu dacă ați avea un desktop tradițional, unde ați putea schimba cu ușurință plăcile grafice. În mod similar, laptopurile sunt mai greu de actualizat și tind să fie mai scumpe decât desktopurile la fel de puternice, datorită componentelor lor mai mici, personalizate.

Sursa:  Agentia WinMedia / Foto: Shutterstock

Distribuie articolul pe: