Cum faci să înflorească orhideea. Sfaturi care funcționează

Cum faci să înflorească orhideea. Sfaturi care funcționează

Datorită formei și cromaticii superbe caracteristică orhideii, aceasta a devenit una dintre plantele decorative preferate ale femeilor de pretutindeni. Deși mulți cred că orhideea este o plantă fragilă, ce rezistă foarte puțin timp, realitatea este ca florile ei pot rezista chiar și luni la rând, fiind una din cele mai rezistente plante.

Dacă te întrebi cum să faci să înflorească orhideea iata câteva sfaturi care să te ajute.

1. Gradul de umiditate are un rol foarte important în creșterea plantelor în general, mai ales în cazul florilor, care sunt în general mai sensibile decât alte plante. Orhideea este foarte pretențioasă când vine vorba de apă și este nevoie să o uzi cam o dată pe săptămână pe timp de vară și o dată la două săptămâni pe timpul iernii.

Citeste si: Plantarea trandafirilor. 5 sfaturi pentru a se prinde

Evita formarea de bălți în ghiveci. Iarna aduce cu sine niveluri mai scăzute ale umidității în locuință, iar locul unde poziționezi orhideea este foarte important. Nu o lăsa aproape de calorifer sau altă sursă de căldură. Poți păstra ghiveciul pe o tavă cu pietriș pe care să o acoperi constant cu apă. Prin procesul de evaporare al apei se creează un microclimat propice dezvoltării plantei. Atunci când vine vorba de udare, poți scufunda tot ghiveciul într-un vas cu apă pentru 5 minute.

Atenție, insă, trebuie să lași ghiveciul la scurs după ce faci acest lucru deoarece orhideea nu trebuie să stea într-un pământ îmbibat cu apă. De asemenea, este indicat să eviți să uzi frunzele și să uzi orhideea doar dimineața și niciodată seara sau noaptea.

Citeste si: Aranjament floral cu dulciuri

2. Diferența de temperatură are și ea un cuvânt de spus. Dacă diferența dintre gradele înregistrate ziua și cele înregistrate noaptea este de maxim 10 grade, acest lucru favorizează o nouă înflorire a orhideei.

3. Intensitatea luminii trebuie să fie medie pentru a oferi un mediu adecvat înfloririi. Deși orhideea iubește lumina intensă, nu este indicat să o plasați într-o permanentă bătaie a razelor soarelui.

Citeste si: Plante cu flori de toate culorile

4. În ceea ce privește fertilizarea, trebuie să afli că vei avea nevoie de îngrășăminte lunar pentru orhidee. Există astfel de produse în comerț, cu precădere la magazinele de specialitate. Recomandăm achiziționarea de fertilizatori organici deoarece nu poluează.

Citeste si: Floarea pasiunii, o floare exotica pentru ghiveci

5. Fiind o plantă cu rădăciini aeriene, orhideea nu are nevoie doar de umiditate, ci și ca rădăcinile ei să fie bine-ventilate. În măsura în care este posibil, încearcă să muți planta într-un alt ghiveci după înflorire, preferabil într-unul cu orificii laterale. Sunt foarte ușor de găsit la orice magazin de specialitate sau la magazinele ce vând mase plastice.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: pexels.com

Distribuie articolul pe: