Cum să-ți protejezi baia, subsolul și balcoanele casei tale împotriva infiltrațiilor

Îți construiești o casă și urmează să te muți în noua locuința în doar câteva luni? Înainte ca echipa de muncitori angajată de tine să înceapă să finalizeze lucrările la subsol, la băile și la balcoanele casei tale, ar fi bine să discuți cu meseriașii despre aplicarea de hidroizolații în zonele respective. Iată, în continuare, cum ar trebui să-ți hidroizoleze muncitorii subsolul, băile și balcoanele casei tale, ca să nu ai probleme cu infiltrațiile și umezeala în noua locuința.

Hidroizolații în baie

Băile sunt unele dintre cele mai importante încăperi dintr-o casă, dar și printre cele mai expuse zone la umezeală și infiltrații. Prin urmare, este esențial ca ele să fie hidroizolate perfect. Fără hidroizolații, apa din baie nu doar că se infiltrează în pereți și pardoseală, dar poate să afecteze și alte încăperi. Hidroizolațiile se aplică atât pe pereți, cât și pe pardoseala băii. Îmbinările și scurgerile, două dintre zonele din baie predispuse la infiltrații, ar fi bine să fie protejate suplimentar cu niște benzi elastice. De asemenea, de o protecție specială împotriva infiltrațiilor vor avea nevoie și zonele din baie prevăzute cu străpungeri de țevi și sifoane de scurgere.

Hidroizolații în beci

Problemele subsolului cauzate de infiltrații pot afecta structura întregii case, așa că muncitorii care îți ridică locuința ar fi bine să acorde o atenție sporită hidroizolării beciului. Pentru ca infiltrațiile să nu pătrundă în subsolul casei tale, meseriașii vor fi nevoiți să hidroizoleze atât în interiorul, cât și în exteriorul beciului. O atenție deosebită trebuie acordată hidroizolării fundației. Poți utiliza în acest scop membrane bituminoase. Dacă nu îți hidroizolezi fundația sau dacă hidrizolarea fundației nu se realizează corespunzător vei avea infiltrații în subsol. Nu lăsa apa să intre pe lângă țevile din subsol și protejează-le cu un mastic care expandează în contact cu apa.

Hidroizolații în balcoane

Dacă îți dorești ca balcoanele sau terasele casei tale să reziste cât mai bine variațiilor de temperatură, precum și ploilor sau zăpezii, ele vor avea nevoie să fie protejate în plus, cu ajutorul hidroizolațiilor. Pentru hidroizolarea balconului se foloste mortar de hidroizolare rezistent la exterior, care se aplică peste o șapă nouă sau peste plăcile de gresie montate deja. Va fi necesar ca muncitorii să folosească, peste mortarul de hidroizolare, și o plasă de armare cu fibră de sticlă, rezistentă în mediul alcalin. De asemenea, pentru îmbinările dintre balcon și locuință, muncitorii vor utiliza o bandă cauciucată.

Impermeabilizează elementele din exterior

Daca locuinta ta are la exterior piatră naturală, caramidă aparentă sau alte materiale poroase, care absorb apa, este indicat să le protejezi utilizând soluții pentru impermeabilizare și hidrofobizare. Produsele respective impregnează materialele poroase de la exterior fără să le afecteze aspectul, fiind rezistente la raze ultraviolete și pastrându-și proprietățile de respingere a apei pentru o perioada mai mare de timp.

Sursa Digital workforce
Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: