Cum ștergi corect și rapid praful din casă

Sursă foto: iStock

Cum ștergi corect și rapid praful din casă

| | Alina Neamțu
Distribuie articolul pe:

Ștersul prafului ți se pare o corvoadă? Deși nu este o activitate distractivă, atunci când o faci corect vei descoperi că termini mai repede, iar efortul este redus.

În primul rând, să vorbim despre ordinea în care facem curat în casă. Ștersul prafului ar trebui să aibă loc primul, fiind urmat de curățarea podelei, respectiv a covoarelor. În acest fel, praful care cade pe podea va fi ulterior curățat, ceea ce nu se întâmplă dacă începi cu podelele.

Apoi, gândește-te la gravitație și începe întotdeuna de sus, fie că vorbim despre ventilatorul de tavan, suprafața de deasupra bibliotecii etc.

Pentru a nu omite nicio suprafață, începe ștersul prafului dintr-o parte a ușii și plimbă-te în jurul camerei. Acest lucru se face și în fiecare cameră în parte, dar și în toată casa (începe de la ușa de intrare și ia camerele pe rând).

Ce trebuie să cureți, de fapt?

Multe persoane uită să curețe pereții, dar praful se poate așeza și pe aceștia. O poți face simplu, cu ajutorul aspiratorului.

Fiind „ascunse” de perdele și draperii, pervazurile pot fi trecute cu vederea. Înainte de a te apuca de șters praful, dă la o parte draperiile și deschide ferestrele.

Corpurile suspendate sunt piese de mobilier pe care uităm adesea să le curățăm de praf, la fel ca bibliotecile sau șifonierul. Le poți curăța cu o cârpă și o soluție de curățare.

Citește și: Soluții de curățat naturale pe care le poți face acasă  

Electronicele atrag mult praf, dar pot fi curățate foarte ușor. Folosește o cârpă din microfibre, dar și aspiratorul, dacă trebuie să cureți computerul în zona găutilor de ventilație.

Și zonele din spatele aparatelor electrocasnice trebuie curățate bine din când în când. E recomandat să le scoți din priză și să le dai la o parte înainte de a curăța în spatele lor.

Distribuie articolul pe: