De ce echipamentul de protecție este indispensabil, chiar și pentru renovări

De ce echipamentul de protecție este indispensabil, chiar și pentru renovări

Orice șantier este un loc periculos. Până și renovarea apartamentului, chiar dacă nu se compară cu înălțarea unui bloc, tot prezintă anumite riscuri. E ușor să trecem peste cască, ochelari, mănuși și alte obiecte de protecție. Poate și pentru că toate astea presupun un cost în plus. Dar când faci cumpărături pentru renovare în rate fără dobândă* la eMAG, e mai ușor să fii atent la tot ce ai nevoie. Pentru că ai nevoie cu adevărat de ele. Iată de ce și în ce situații.

Cască

Este cea mai evidentă piesă de protecție. Și orice muncitor știe că n-are ce căuta pe șantier fără ea. Dar chiar trebuie să purtăm așa ceva când facem modificări prin casă? Dacă suntem la capitolul demolări, da. Oriunde e treabă de picamer sau baros, o cască de protecție îți poate salva viața.

Ochelari

Și ei lipsesc cu desăvârșire din șantierele casnice. Deși sunt necesari în mai multe faze ale unei renovări clasice. Când spargi pereți, când îi finisezi pe cei rămași în picioare, când dai cu var pe tavan, când folosești fierăstraie sau polizoare electrice, poți preveni sute de posibile accidente prin simpla purtare a unor ochelari speciali.

Masca

În aceeași categorie cu ochelarii se află și masca. Nici nu ne dăm seama cât de mult contează să ținem departe de plămâni particule fine, praf și alte substanțe toxice care pot cauza afecțiuni grave. Există mai multe variante la acest capitol. Când ai de-a face doar cu praf, o mască de gură va fi suficientă. Dar pentru materiale cu adevărat toxice, o mască pentru întreaga față, care se lipește bine de gură și nas, este de preferat.

Mănuși

Aceste obiecte ar trebui să fie omniprezente nu doar în șantiere, ci și în alte treburi ale casei care implică substanțe chimice. Chiar dacă îți imaginezi că te speli ulterior pe mâini și că impactul materialelor pe care la atingi nu este foarte mare, mâinile tale chiar au de suferit. Protejează-le când dai cu var, când folosești scule electrice, când lucrezi la temperaturi ridicate sau foarte joase.

Dopuri fonice

Dar poate cele mai ignorate părți ale coprului în astfel de cazuri sunt urechile. Nimeni nu dă doi bani pe impactul fonic al treburilor pe șantier. Dar sunt o mulțime de utilaje care zguduie clădirea din temelii și răsună în tot cartierul. Pentru cei aflați la doar câțiva centimetri de locul muncii, efectele pot fi devastatoare pentru timpane. Fii bun cu urechile tale și folsoește dopuri fonice sau căști izolatoare de fiecare dată când plănuiești „să faci scandal” pe șantier.

Pe lângă rigips, glet, var, parchet și faianță, pune pe lista de renovare și echipamentul de protecție. Cu un card de credit precum CardAvantaj, e mai ușor să le plătești pe toate în același timp. Ca să nu-ți scape tocmai lucrurile cele mai importante pentru siguranța ta.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Sursa: Card Avantaj

Distribuie articolul pe: