Detalii cand cumperi un apartament la bloc

Detalii cand cumperi un apartament la bloc

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

cand cumperi un apartament la bloc (1)Tu stii care sunt detaliile esentiale cand cumperi un apartament la bloc? Afla ca lucurile care conteaza sunt altele decat cele mentioneta in anunturile de vanzare. Iata care sunt detaliile care conteaza cand cumperi un apartament la bloc.

Toate anunturile de vanzare pentru un apartament la bloc se refera la amenajari, numar de camere si localizarea in oras, dar amanuntele pe care trebuie sa le ai in vedere cand cumperi un apartament la bloc sunt altele.

Citeste si: Detalii esentiale cand cumperi o casa

In primul rand trebuie sa te stabiliest la numarul de camere. Pretul variaza mult astfel ca poti gasi si apartamente cu doua, si apartamente cu trei camere aproape la aceeasi suma. Nu vorbim despre extreme, ci despre segmentul de mijloc unde pretul se invarte in jurul valorii de 55.000 de euro in marile orase. Ce are importanta, care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un apartament la bloc pentru a merita sa fie cumparat?

Ceea ce conteaza in primul rand si este o conditie esentiala cand cumperi un apartament la bloc este structura de rezistenta. Exista blocuri facute inainte de 1977 care sunt cel putin la fel de solide, daca nu chiar mai solide, decat cele noi, ridicate dupa 1990. Un verdict nu poti avea decat de la un expert si merita sa investesti in opinia acestuia.

Citeste si: Constructia unei case in regie proprie

cand cumperi un apartament la bloc (3)Al doilea mare element de valoare este etajul la care se afla apartamentul. Cele mai bune sunt la etajele de mijloc. Extremele – ultimul etaj si parterul trebuie sa fie ultima solutie.

Desi anunturile de vanzare ale apartamentelor scoase pe piata se refera de cele mai multe ori la dotari si amenajarai nu acestea conteaza cand cumperi un apartament la bloc.

Este de preferat sa iei un apartament brut, fara amenajari, pe care sa-l faci tu dupa gustul si placerea ta. Amenajarea unui apartament cu doua camere (zugravit, gresie, faianta, organizare si utilare baie si bucatarie) costa mult mai putin decat valoarea adaugata pe care o includ cei care isi vand casa in aceste dotari.

Nu cumpara un apartament asupra caruia s-au facut modificari ale compartimentarii, decat in cazul in care acestea s-au realizat in baza unui aviz prealabil si exista dovada ca acestea nu au modificat sau afectat structura de rezistenta.

Citeste si: Trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici

Detalii foarte importante cand cumperi un apartament la bloc sunt cele reprezentate de calitatea instalatiei electrice, de gaz si apa din pereti. Felul in care arata bateriile la baie, prizele si intrerupatoarele nu conteaza. Conteaza calitatea instalatiei de structura. Un intreruparor si o baterie costa infinit mai putin decat sa schimbi reteaua electrica sau toate tevile din baie. Infinit mai putin! Cum iti dai seama? Fie apeland la un expert, fie analizand urmele pe pereti ca sa vezi daca au fost facute reparatii.

cand cumperi un apartament la bloc (4)Exista in anunturi lauda „proaspat zugravit”. Uita apartamentele proaspat zugravite. Nu cred ca ai purta o haina lasata de altcineva fara sa o speli. Tot asa si cu zugraveala si cu apartamentul. Te muti intr-o casa fara sa dai un var nou pe pereti? In plus zugraveala proaspata poate ascunde foarte bine crapaturi, fisuri, pete de mucegai si igrasie. Pe toate acestea le cumperi la pachet cu apartamentul proaspat zugravit.

Conteaza, la captitolul detalii cand cumperi un apartament la bloc, calitatea si gradul de etanseitate al ferestrelor, usilor din casa si al ferestrelor de la balcon, daca acestea sunt inchise. Ia in calcul ca sistemele de tip termopan sunt in perfecta stare pentru 10-15 ani. Dupa acest timp schimbarile, reparatiile si inlocuierea garniturilor ferestrelor este obligatorie.

Se spune ca o casa este vanduta baie si de bucataria utilata. In realitate verifica calitatea casei sacrilor, vecinatatile, curatenia de la ghena colectiva, avantajele date de pozitia in oras a blocului, siguranta cartierului, integritatea generala a fatadei blocului, certificatul energetic si, nu in ultimul rand, calitatea vecinilor.

Citeste si: Pereti despartitori intr-o garsoniera

Una peste alta, cand cumperi un apartament la bloc conteaza in primul rand detaliile care nu se vad. Nu te lasa impresinonat de aspectul casei, de zugraveala noua si nici de bateriile sclipitoare din baie. Nu te lasa cucerit de bucataria amenajata si nici de sclipirile parchetului. Toate acestea sunt exact amanuntele care pot ascunde marile hibe ale casei, problemele ei majore si grave pe care nu le mai poti remedia sau pentru a caror reparatie costurile insumate depsesc cu foarte mult costurile „beneficiilor” sclipitoare.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Distribuie articolul pe: