Ești pregătit pentru iarna? Dar mansarda ta?

Ești pregătit pentru iarna? Dar mansarda ta?

Dacă ai trecut cu bine și de toamna aceasta, dacă ploaia ți-a bătut doar în geam, dar n-a poftit înăuntru, și dacă despre condens ai auzit doar de la prieteni, înseamnă că ești un norocos. Cu alte cuvinte, ai știut exact ce pași să urmezi, ce produse să folosești și cum anume să-ți întreții locuința ta situată la mansardă.

Pentru cei care abia acum se gândesc să se mute la mansardă și care se tem de problemele care ar putea să apară în timp la ferestrele lor: condensul și infiltrațiile.

Ce este condensul? Condensul este un fenomen natural, care apare atunci când aerul cald și umed din încăpere întâlnește suprafața rece a geamului și își lasă surplusul de apă pe sticlă. Ferestrele sunt întotdeauna cele mai reci suprafețe dintr-o cameră și de aceea condensul apare prima dată pe geamuri. Adesea este confundat cu infiltrațiile de apă de pe acoperiș, dar, din fericire, condensul poate fi „tratat” din interior. Cum ne protejam împotriva condensului? Un pas esențial este termoizolarea ferestrei de mansardă la montaj, un factor extrem de important care previne apariția marginilor reci și a punților termice. O altă condiție care trebuie respectată pentru a evita apariția condensului este plasarea surselor de căldură direct sub ferestre. Odată îndeplinite aceste condiții, trebuie doar să avem grijă de climatul interior. O temperatură constantă de 21 de grade și o umiditate de 45% în încăperea în care locuim ne va feri de apariția condensului și de consecințele lui.

Daca nu știai, o familie cu doi copii produce pe parcursul unei zile umiditate echivalentă cu 10 litri. Pe lângă plantele de interior, gătitul, dușul, băile, uscatul rufelor sau călcatul lor aduc un anumit grad de umiditate în aer. În timp, umiditatea poate cauza mucegai și, ca urmare, posibile probleme de sănătate. Puteți evita această situație prin aerisirea constantă a încăperilor de 3-4 ori pe zi cate 5 minute cu fereastra complet deschisa. Nu se recomanda aerisirea încăperii doar cu clapeta deschisa!

VELUX, cel mai mare producător de ferestre de mansardă din lume, are în gama de produse ferestre de mansardă termoizolante cu geam din 3 foi de sticlă, la un preț foarte accesibil.

 

Ce sunt infiltrațiile? Infiltrațiile reprezintă cantitatea de apa din exterior care pătrunde în interiorul locuinței prin punctele nevralgice ale acoperișului. Acestea reprezintă o altă „problema” pentru care foarte multe familii nu iau in considerare mansarda ca spațiu de locuit. Însă, mai puțin cunoscut este faptul că infiltrațiile, în 99% dintre cazuri, nu se datorează ferestrei de mansardă în sine, ci unui montaj defectuos al ferestrei în acoperiș.

De aceea VELUX iți pune la dispoziție, toată gama de kituri de montaj, termo și hidroizolatoare pentru a-ți asigura toate condițiile pentru un montaj corect și ușor. Este foarte important să alegi cele mai bune produse, dar la fel de important este ca montajul acestora să fie realizat de către montatorii parteneri VELUX. Aceștia oferă până la 5 ani garanție pentru montaj și tot atâția de liniște. În general, problemele de montaj la ferestrele de mansardă își dezvăluie neajunsurile în primul an de la instalare, după trecerea prin toate cele 4 anotimpuri.

Pentru consultanță specializată și suport, contactează specialiștii VELUX pe velux.ro.

 

 

 

 

Distribuie articolul pe: