Feteasca neagra – licoarea dacica

Feteasca neagra – licoarea dacica

Se spune ca acest vin atingea inima zeilor, iar degustatorul ajungea sa le simta sufletul.

Calitati gustative
Vinul este caracterizat prin arome complexe, in care se disting prunele uscate, murele si chiar piperul.

Culoare
Culoarea acestui vin este de la rubiniu bland la violet intens, in functie de conditiile climatice ale anului de recolta.

Cum, Cand si cu Ce?
Pentru a-l putea aprecia cu adevarat iti recomand aerarea lui timp de o ora la temperatura de 16°C. Cel mai bine isi evidențiaza aromele atunci cand este servit alaturi de combinatia carne-fructe: piept de curcan umplut cu prune uscate si nuci sau miel cu sos de fructe de padure.
Un vin pentru o seara in doi!

In numarul de martie al revistei Casa si gradina vei gasi sfaturi de ingrijire si mai multe informatii despre soiul Feteasca Neagra.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Text: Marian Carli
Foto: Shutterstock

 

Distribuie articolul pe: