De unde poți cumpăra o fosă septică la preț avantajos?

De unde poți cumpăra o fosă septică la preț avantajos?

Instalarea unei fose septice reprezintă cea mai bună variantă de obținere a confortului oferit de apa menajeră în gospodăriile aflate în zone lipsite de serviciile unui sistem central de epurare a apelor uzate. Achiziția unui produs de calitate arată grija pe care o acorzi atât sănătății familiei tale, care se va bucura de un mediu sigur, lipsit de bacterii și dăunători, cât și mediului înconjurător.

Cel mai simplu mod de a estima costurile acestei investiții este să faci online căutări de tipul fosă septică preț, însă înainte de asta nu strică un minim de documentare.

Ce este fosa septică?

Fosa septică este un rezervor care se amplasează în pământ, la o adâncime care ajută ca apele menajere să fie deversate în siguranță, fără a afecta mediul înconjurător. Capacitatea fosei se alege în funcție de volumul de epurare necesar pentru nevoile gospodăriei pe care o deservește. Fosele septice ecologice sunt cele mai sigure rezervoare, deoarece sunt construite din materiale reciclabile, cu rezistență superioară.

În aceste rezervoare ajunge întreaga cantitate de apă din bucătăria și băile casei tale. În interiorul fosei se află mai multe compartimente care preiau, sedimentează și elimină materiile în funcție de consistența lor. Un rezervor de calitate, care funcționează corespunzător, va folosi legile gravimetriei pentru a separa materia solidă de cea lichidă. Materia lichidă este preluată de canalele de drenaj către suprafața solului, care devine filtru biologic.

În ceea ce privește materia solidă ajunsă în fosă, aceasta trece printr-un bazin de fermentare care elimină o parte prin intermediul bacteriilor anaerobe, iar partea rămasă se colectează în rezervorul principal. Pentru golirea periodică a materiei solide adunate în fosă vei avea nevoie de servicii de vidanjare, la un interval de aproximativ 24 de luni, în funcție de volum și de consum.

Cum o poți întreține?

Pentru o casă ale cărei ape menajere sunt deversate în fosa septică trebuie să acorzi o atenție deosebită atât în bucătărie, cât și în baie. În primul rând, produsele de curățat utilizate trebuie să fie cât mai naturale, pentru a nu deteriora materialul din care este confecționată fosa, pentru a nu anula efectul bioactivatorilor și a nu dăuna solului în care este drenată apa menajeră.

În bucătărie, uleiurile, grăsimile și zațul de cafea trebuie colectate în vase separate, nicidecum aruncate în chiuvetă, deoarece se descompun foarte greu. O grijă deosebită trebuie să acorzi și camerei de baie, în special resturilor care ajung în vasul de wc. Hârtia igienică, gunoaiele de orice fel, produsele de igienă intimă, resturile din litiera animalelor de companie, obiectele din carton și orice alte resturi solide trebuie colectate într-un coș de gunoi.

Aruncarea acestora în vasul de toaletă nu va face altceva decât să îngreuneze acumularea de reziduuri în fosa septică, făcând astfel necesară o vidanjare mai frecventă. Substanțele bioactivatoare trebuie dozate corespunzător și adăugate la intervalul necesar pentru a ajuta la descompunerea materiei solide.

Cum faci cea mai bună alegere?

După ce ai stabilit volumul necesar al rezervorului fosei septice pentru consumul familiei tale, poți alege să cumperi dintr-un magazin de prezentare și desfacere sau poți opta pentru o achiziție online. Oferta este una generoasă, diversificată în funcție de structură, producător și calitatea materialelor.

Dacă nu ești sigur care produs ți se potrivește, apelează la expertiza unui specialist. Sfaturile unor prieteni mulțumiți de funcționarea unui astfel de rezervor în condiții asemănătoare locuinței și consumului de apă al familiei tale pot fi, de asemenea, de folos pentru a te orienta în achiziție.

Cel mai avantajos preț al unei fose septice nu este neapărat cel mai mic, ci cel care oferă raportul cel mai bun cost-calitate. Alege produse de calitate, instalate de specialiști, pentru a te bucura cât mai mult timp de serviciile unei fose septice și a nu cheltui mai mult pentru întreținere, vidanjări frecvente și reparații.

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Distribuie articolul pe: