Frumuseti din Andaluzia II

Frumuseti din Andaluzia II

O vacanță în Andaluzia te va încânta! Lasă-ți pașii să te poarte la întâmplare, mergi agale printre palmieri, poposește pe o bancă și bucură-te de frumusețea din jur! Îți recomandăm ca în timpul sejurului în Andaluzia să faci și o vizită la Nerja.

Andaluzia Nerja
Foto: Flori Lixăndroiu

Abruptul stâncos, casele albe, plajele romantice și apa azurie strânsă de brâul de munți te rețin în contemplare minute în șir.

Nerja, o stațiune foarte apreciată din Andaluzia
Nerja este mai ales preferata celor pasionați de trecut, dat fiind că peste ea încă nu a trecut cu totul tăvălugul de grandoare al modernului. Turistul găsește aici toate facilitățile prezentului, dar și construcții vechi, fermecătoare, într-un cadru natural nealterat. În orașul vechi, o platformă înaltă și abruptă deasupra mării e un mirador, de unde dintre palmieri și coloane albe ți se deschide o priveliște minunată asupra întinderii vaste de apă și asupra munților. Locul se numește “Balconul Europei”. Numele îi este atribuit regelui Alfonso al XII-lea, care, în vizita făcută la 1885, a rămas fascinat de priveliștea din jur. Documente din arhivele locale arată că denumirea precedă vizita regelui, dar legenda sună așa de bine, statuia regelui se sprijină atât de grațios de balustrada balconului și turiștii se fotografiază așa de încântați cu ea, încât e păcat să cauți nod în papură de dragul adevărului istoric. Bucură-te mai bine de priveliștea mării și coboară până la apă.

Peștera Nerja
Peștera Nerja fost descoperită la 12 ianuarie 1959 de câțiva copii, care s-au strecurat prin orificiul “La Mina”, una dintre cele două intrări naturale ale ei. Accesul turiștilor se face printr-o a treia, special creată. Zona cunoscută a peșterii se întinde pe aproape cinci kilometri și are două părți, una deschisă publicului, alta – nu. În porțiunea accesibilă, într-una din încăperile care formează un amfiteatru natural, au loc periodic concerte. Peștera Nerja e renumită pentru desenele ce dovedesc prezența omului preistoric aici și pentru cea mai mare stalactită din lume, ce atârnă din plafon cu ai ei 59,4 metri lungime și 18 metri diametru.

Articol adaptat din revista Casa lux – octombrie 2011

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Frumuseți din Andaluzia I

 

 

Distribuie articolul pe: