Ghidul începătorului. Cum poți înlocui chiar tu plăcile de faianță sparte

Ghidul începătorului. Cum poți înlocui chiar tu plăcile de faianță sparte

placi de faianta

În casă se pot întâmpla o mulțime de incidente nedorite, ce pot duce la avarierea unor obiecte de decor sau a unor corpuri de mobilier. Dacă știi cum să le repari chiar tu, economisești bani și timp, așa că niciodată nu strică să știi una alta, cu privire la reparațiile pe care le poți face de unul singur. Chiar dacă se poate întâmpla destul de rar, spargerea involuntară a unor plăci de faianță nu este totuși imposibilă.

O ușă trântită de perete sau un corp greu de mobilier, mutat cu neatenție dintr-o parte în alta, pot crăpa cu ușurință peretele din baie. Afla că poți rezolva chiar tu această problemă fără prea multe bătăi de cap, așadar, înainte de a chema meseriașii, vezi ce ai de făcut într-o astfel de situație.

Începe cu o mică evaluare a problemei

Trebuie să începi acest întreg proces cu un pas destul de firesc, pentru a evita în viitor același tip de daune: găsirea cauzei pentru această problemă. Așa cum spuneam și mai sus, plăcile sparte de faianță pot fi rezultatul trântirii ușii cu putere de peretele băii. Așadar, degeaba schimbi acum placa spartă cu una nouă, dacă vei continua să faci aceeași greșeală, de fiecare dată când deschizi ușa. Montarea unui opritor pentru ușa, în acest caz particular, poate fi o soluție de bun augur pentru viitor.

Sparge cu grijă plăcile de faianță deteriorate

Trebuie să lucrezi pe o suprafață relativ mică, atunci când vrei să scoți plăcile sparte de pe peretele din baie. De aceea, vei avea nevoie în acest pas de o daltă și un ciocan. Mare grijă la celelalte plăci de faianță din jur, rămase încă “tefere” pe perete. Tot ce vrei să faci este sa rezolvi o problemă cât mai mica, într-un timp cât mai scurt posibil. Așa că lucrează cu mult calm, lovind cu mișcări mici de ciocan în daltă.

Scoate-le apoi cu mare grijă

Când placa de faianță începe să se desprindă, trebuie să te asiguri că nicio bucată nu va sări accidental în ochi. De aceea, ochelarii de protecție sunt recomandați pe întreaga durată a acestui proces. Ai tot timpul din lume să scoți cu grijă plăcile sparte, așa că nu trebuie să te grăbești deloc. Folosește în continuare dalta și ciocanul, pentru a scoate mai ușor bucățile de placă ceramică de pe perete.  

Curăță suprafața din spatele plăcilor scoase

Suprafața descoperită din spatele plăcilor scoase trebuie să fie cât mai netedă. De aceea, asigură-te că nu există bucăți de faianță lipite încă pe perete, sau surplus de adeziv de la cele vechi. Cu ajutorul ciocanului și a unei spatule, îndepărtează cu atenție toate resturile, pentru a avea apoi un loc neted pe care să poți lipi noile plăci de faianță.  

Ai nevoie de adeziv în acest pas

Pentru a monta noile plăci de faianță, ai nevoie de un adeziv special. Adezivul se lipește pe spatele plăcilor noi cu ajutorul unei mistrii zimțate. Încearcă să uniformizezi cantitatea de adeziv pe care o aplici, eliminând apoi surplusul într-un coș sau într-o găleată de lângă tine.

Montează în final noua placă de faianță

Aplică noua placa ceramică în locul celei vechi, apăsând-o cu mâinile pentru început, până când adezivul de pe spatele acesteia se prinde de perete. Apoi, cu ajutorul unui ciocan cauciucat, lovește ușor pe întreaga sa suprafață, până când se fixează foarte bine pe perete. Folosește apoi o nivelă pentru a verifica dacă există diferențe de nivel intre plăcile vechi și cele abia montate. Distanțierele dintre plăci se scot după 24 de ore, timp suficient ca adezivul să se usuce.

Chitul aplicat între plăci

Chitul trebuie să între bine între plăci, de aceea, trebuie să faci acest lucru ajutându-te de un aplicator din cauciuc. După uscarea completă a acestuia, curăță surplusul de chit rămas pe placa de faianță cu ajutorul unei cârpe umede.

Dacă simți că nu poți face acest lucru singur, poți chema rapid o echipă de meseriași cu experiență în domeniu. Nu ai suficienți bani în acest moment pentru o astfel de lucrare? Ei bine, asta nu înseamnă că trebuie să aștepți până la salariu pentru a-ți repara baia.

Găsești pe net credite rapide pe care le accesezi online în cel mai scurt timp posibil, pentru a rezolva rapid această urgență din casă. Dacă cererea pentru creditul tău nebancar a fost aprobată, poți primi în cel mai scurt timp în cont o sumă cuprinsă între 100 și 2000 de lei, bani cu care poți grăbi procesul de reparație pe care îl ai în plan. Această sumă trebuie restituită la salariu. Daca esti client nou, platesti 0% dobanda in primele 30 de zile. Simplu și rapid, asa rezolvi acum urgentele cu ajutorul creditului rapid.

 

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pexels

Distribuie articolul pe: