Holul şi livingul modernizat

Holul şi livingul modernizat

www.pixabay.com
www.pixabay.com

Mariana Ionela Nole, Mioveni, jud. Argeş
Dragă redacţie,
Revin pentru a vă mai povesti despre cum am zugravit şi amenajat casa. Pentru bucătărie, care se afla deasupra beciului, am ales să izolăm podeaua cu polistiren, în acelaşi mod pe care l-am aplicat şi în dormitor, aşa că nu voi vorbi despre el. Dar vă povestesc despre alegerea mobilei făcută pe comandă. Pentru că bucătăria noastră nu este prea mare, am gândit anumite corpuri care să ne avantajeze, în culori deschise şi calde, dar şi la modă. Am mers prin magazine, ne-am consultat şi am ales un loc unde făceau module de mobilă de dimensiuni diferite. Am hotărât ce ne place, dar ne-am gândit şi să utilăm fiecare colţişor cu ceva ce ne va fi de folos. Am ales o plită încorporabilă şi un cuptor electric performant. Am luat şi o masă extensibilă în aceeaşi culoare şi scaune la fel. A ieşit o bucătărie luminoasă, ce dă impresia de spaţiu mai mult şi unde pregătim şi luăm masa fericiţi. Am trecut la zugrăvirea pereţilor holului şi livingului, iar pentru acest lucru am ales o vopsea cu teflon. 1 litru acoperă 12-14 mp per strat, iar noi am folosit o găleată de 9 l, acoperind suprafaţa în două straturi. Am ales o nuanţă caldă de bej şi vă spun sincer că schimbă tot aspectul casei.
Suprafeţele pe care se aplică vopseaua trebuie să fie stabile, rezistente, curate, lipsite de praf sau grăsimi și uniform gletuite. Produsul ales de noi nu se aplică peste vopsele pe bază de solvent sau pe zugrăveli de var sau humă. Se curăță zugrăveala sau tencuiala veche neaderentă și se remediază eventualele defecte ale suportului de vopsit prin retencuire sau chituire.
Zonele reparate prin retencuire se lasă la uscat și se amorsează la fel ca tencuielile minerale noi și la 24 de ore de la aplicarea amorsei se aplică stratul de finisare. Primul strat de vopsea se diluează cu 10-14% apă, stratul 2 cu 7-8% apă, în litri, raportat la volumul vopselei. Reglarea diluției se face prin testarea aplicării în condiții reale, pe o suprafață de 1-2 mp, înainte de începerea lucrului pe toată suprafața. La aplicare, temperatura mediului să fie între 5 și 30 grade Celsius. Se aplică după voie, cu pensula sau trafaletele, de sus în jos, uniform și fără întreruperi, pentru a preveni stropirea și apariția unor dungi inestetice. Uscarea admisă pentru reacoperire este de 6 ore, iar uscarea totală în 24 de ore.
Pentru realizarea nuanței dorite poate fi necesară aplicarea mai multor straturi. Pentru întreaga suprafață trebuie folosit un singur lot de bază. Pentru nuanțe cu intensitate specială poate fi necesară utilizarea unui strat de fond și 3-4 straturi de vopsea. Suprafețele neuniforme ca textură și absorbție pot denatura aspectul final.
Pentru acoperirea podelelor am ales gresie de calitate în nuanță apropiată cu cea a pereților și am ales să o montăm în stil romb. A ieșit foarte bine. Pentru colțurile zidurilor am folosit profile metalice și suntem mulțumiți de aspectul final al lucrării.
Când am terminat, am făcut curățenie, am spălat geamurile, apoi am pus perdele și draperii în ton. Am așezat mobila, am cumpărat un colțar comod unde mă așez și citesc revistele mele dragi, Practic Idei, Practic în bucătărie și Cărticica practică.
Vă mulțumesc că existați și că-mi sunteți prieteni. Numai bine vă doresc!

Distribuie articolul pe: