Spațiu decorat cu ajutorul clientilor

Spațiu decorat cu ajutorul clientilor

Spatiu decorat cu ajutorul clientilor

Spațiu decorat cu ajutorul clientilor – De aproape trei ani vizitez Ceainăria Cinci şi pot spune că a devenit unul dintre locurile mele preferate din Bucureşti. De ce? Datorită micilor detalii care, puse unele lângă altele, dau esenţa şi motivul pentru care mă reîntorc de fiecare dată aici –  comorile, cum le numeşte Diana, proprietara acestui loc: „Ceaiuri delicate, dulciuri aromate, oameni simpatici, o atmosferă liberă internaţională, o stare de relaxare şi bună-dispoziţie, evenimente, expoziţii, muzică live, teatru, prietenie, culoare, un vibe hippie modern şi grădina plină de verdeaţă”.

Când ceainăria a împlinit patru ani, Diana a vrut să sărbătorească în stilul ei şi al locului: cu o redecorare Do It Yourself. Şi chiar dacă, în tot acest timp, atât decorul ceainăriei cât şi al hostelului au fost schimbate câte puţin, acum era nevoie de altceva: „Trăim într-un mediu dinamic, ne plictisim repede şi o schimbare mereu te energizează”.

Citește: Spațiu pentru studiu realizat dintr-o scară

Citește: Bibliotecă din sertare

„Vrem să inspirăm tinerilor, tuturor: să-şi facă singuri obiecte, piese de mobilier; este simplu şi tare plăcut, mai ales când eşti înconjurat de prieteni.“

Spatiu decorat cu ajutorul clientilor 2

Spatiu decorat cu ajutorul clientilor 6

Spatiu decorat cu ajutorul clientilor 3

Procesul de reamenajare a fost mai evident în camera cu bar, acolo unde înainte erau ciuperci supradimensionate pe tavan şi pe jos pufuri verzi ce simbolizau verdeaţa. Zona arăbească, cea cu platformă, a fost păstrată, tocmai pentru că spaţiul este destul de mic, iar „lumea iubeşte să se cocoaţe şi să stea la un ceai, pe perne”.

„Am găsit un model de scaun uşor de făcut şi, cu ajutorul echipei mele de fete şi băieţi, le-am tăiat, lipit, vopsit, aranjat. Pentru că totul a fost făcut aici de către oameni fără prea multă experienţă, a durat cam o lună să bricolăm scaunele şi încă o săptămână să aranjăm interiorul, dar ne simţim mândri că am reuşit. Am vrut să mergem pe acelaşi ton colorat al Ceainăriei Cinci, poate uneori copilăresc, tocmai pentru a ne reintroduce în perioada aceea caldă şi jucăuşă a copilăriei. În plus, acesta este un loc al tinerilor, pentru că atmosfera ceainăriei este influenţată mult şi de hostel.“

Citește: Cum faci din vechituri, decorațiuni unicat

Spatiu decorat cu ajutorul clientilor 4

Articolapărut în revista Casa și grădina

Foto: Bogdan Popescu

Text: Alina Borcea

 

Distribuie articolul pe: