Ingrijirea lemnului toamna si iarna

Ingrijirea lemnului toamna si iarna

Îngrijirea lemnului toamna și iarna este în fapt o parte din procedura de intreținere și îngrijire a pieselor de mobilier din lemn, care stau în aer liber sau a celor care stau în condiții de umezeală și temperatura apropiate de cele exterioare (în sere, verande închise, balcoane), și care trebuie făcută periodic, îndiferent de anotimp.

Citeste si: Mobilier de gradina din cauciucuri uzate

Este cert că îngrijirea lemnului toamna și iarna trebuie să fie mai atentă pentru ca piesele de mobilier din lemn să arate bine. Atenție trebuie acordată și lemnului natur, nelacuit de interior, nu doar pieselor de moblier din lemn care stau în aer liber. Tipul de tratamente și îngrijirea lemnului toamna și iarna depinde esențial de tipul lemnului.

Citeste si: Un leagan de gradina si cateva idei practice

Mobila de grădină trebuie ferită de intemperiile din cursul toamnei târzii și din timpul iernii, astfel că cea mai bună măsură este depozitarea ei în pod, în magazii acoperite sau în alte locuri, ferite de umzeală și temperatui scăzute. Înainte de a fi depozitate trebuie curățate, tratate cu ulei sau alte sisteme de protecție și ambalată.

Cel mai bine mobila exterioară din lemn se curăță cu apă și sapun lichid. Petele se îndepartează cu clor, iar locul în care s-a folosit clor se clătește din abundență. Un aparat de curăţare sub presiune, este ideal. Folosește un ulei de grunduit pentru lemn, adaptate tipului de lemn. Tratamentul cu ulei trebuie efectuat de 2-3 ori vara şi primăvara şi este recomandat, de asemenea, înainte de depozitarea mobilei pe timpul iernii.

Dacă mobila este expusă luminii solare puternice, dacă urmează a fi depozitată în lorcuri nu tocmai sigure se pot aplica și două sau trei straturi de ulei, după uscarea prealabilă a stratului precedent și la intervale de 2-3 zile.

Afla mai multe amanunte despre lacuirea si ingrijirea lemnului.

Mucegaiul este una din cele mai frecvente probleme care pot să apară la moblia din lemn depozitată pentru iarna, dar îngrijirea lemnului pot prevni aceasta problemă. Dacă apar pete de mucegai locul trebuie șters cu o lavetă sau cu o perie. Aplicarea de ulei poate preveni problema și ambalarea mobilei în saci de rafie sau rogojini poate preveni aceasta situație.

Citeste si: Mobila de gradina din lemn. 3 idei neconventionale

La îngrijirea lemnului toamna și iarna trebuie să ții cont de faptul că lemnul este un produs natural, sensibil la mediul înconjurător și că mobila de grădină din lemn reacţionează la diferite tipuri de vreme. Din cauza tensiunii existente în lemn, pot apărea crăpăturile şi deformările. În lunile de iarnă, mobila de grădină trebuie depozitată în mod adecvat. Prin urmare, nu o aşezaţi într-un loc călduros deoarece, astfel, lemnul se va usca. Locul perfect de depozitare este un garaj sau un şopron în care mobila poate sta la adăpost, fiind totuşi ventilată și rămânând la temperaturi mici. Este foarte importnat să nu folosești pentru a acoperii mobilierul de gradină plastic, deoarece este posibil ca aceasta să conducă la putrezirea şi mucegăirea lemnului.

Sursa foto: pexel.com

Distribuie articolul pe: