Izolarea casei cu celuloza, cea mai buna solutie (Video)

Izolarea casei cu celuloza, cea mai buna solutie (Video)

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

Izolarea casei cu celuloza, cea mai buna solutie, iar in cele ce urmeaza aducem cateva argumente in favoarea acestei afirmatii. Izolarea casei cu celuloza ofera cateva avantaje certe: protectie impotriva caldurii exterioare, termoizolare perfecta a interiorului, izolatie fonica si impotriva umiditatii perfecte. Izolarea casei cu celuloza este ideala pentru pereti, mansarde, tavane si beciuri, dar si pentru casele unde nu se poate intala clima. Evident, izolarea casei cu celuloza aduce substantiale economii la consumul de energie electrica si termica.

Izolarea casei cu celuloza

Si asta nu este tot. Izolarea casei cu celuloza asigura in mod natural o buna protectie ignifuga prin comparatie cu alte materialele de izolatie obisnuite. Izolatia cu celuloza nu arde, iar in caz de incendiu arde doar stratul exterior.

Este binecunoscut faptul ca printr-o buna izolatie cu celuloza se economiseste nu numai energia necesara incalzirii, dar se protejeaza si mediul inconjurator. Comparativ cu alte materiale de izolatie, cum ar fi polistirenul sau fibrele de sticla, se consuma mult mai putina energie in cadrul procesului de productie astfel ca izolarea casei cu celuloza este – in ansamblu, solutia eco in materie de izolare termica si fonica.

Citeste si: Cum iti pregatesti casa pentru iarna

Izolarea casei cu celuloza este de 5 ori mai buna decat cea cu polistiren si de 8 ori mai buna decat cea cu vata minerala

Un alt avantaj pe care il aduce izolarea casei cu celuloza este gradul minim de toxicitate, care practic depinde doar de aditivi folositi si de calitatea adezivilor. Celuloza nefiind in nici un fel toxica nici pentru mediu, nici pentru om. Celuloza este, in plus, reciclabila, iar tehnicile moderne permit aplicarea ei in toate zonele care impun o izolatie termica sau/si fonica.

Modul de utilizare (prin injectarea sub presiune in spatiul de izolat a fibrei de celuloza) permite performante la care alte materiale izolatoare nu ajung.

Fulgii de celuloza se obtin din celuloza (hartie, ziare) printr-un procedeu modern de reciclare. Procedura este una pur mecanica, ziarele fiind tocate in mori electrice si aditivate cu solutii care confera fulgilor de celuloza proprietati de ignifugabilitate si rezistenta la daunatori. La producerea fulgilor de celuloza se consuma doar 5 la suta din cantitatea de energie folosita la producerea aceleeasi cantitati de material traditional de izolatie, respectiv vata minerala.

Citeste si: Termoizolare, cele mai frecvente greseli de executie

Se poate afirma fara teama de greseala ca izolarea casei cu celuloza este o solutie moderna si performanta. Materia prima este compusa din material organic obtinut prin reciclarea hartiei, ignifugat, aditivat cu solutie antiseptica pentru prevenirea aparitiei fungilor si previnte atacul daunatorilor.

Citeste si: Panourile sandwich. Avantaje si dezavantaje

Nu in ultimul rand izolarea casei cu celuloza este cea mai buna solutie pentru ca permite in egala masura izolarea cladirilor vechi si noi.

Sursa foto: ©nikkytok/Fotolia.com

Distribuie articolul pe: