Limba mielului: frumoasă, aromată și gustoasă

Limba mielului: frumoasă, aromată și gustoasă

Limba mielului - Borago officinalis

Limba mielului (Borago Officinalis) este o iarbă aromatică foarte îndrăgită de români. Florile de un albastru strălucitor fac din aceasta una dintre cele mai atractive plante aromatice care pot fi găsite în straturile de flori din grădină.

Cum o îngrijeşti?
Dacă te-ai hotărât să o cultivi, află că limba mielului este o plantă anuală deloc o plantă pretenţioasă. Creşte în mănunchiuri de până la 60 de centimetri înălţime şi înfloreşte din iulie până în septembrie. Are nevoie doar un loc însorit sau la umbră uşoară, de un sol bine drenat şi de protecţie împotriva vântului, pentru că florile sunt fragile. Suportă bine perioadele scurte de secetă şi creşte abundent şi în soluri sărace în substanţe nutritive.

Citeşte şi Salvia de gradina

Dacă stai la apartament, o poţi planta şi într-un ghiveci pe pervaz sau în interior, pentru a avea pe timpul iernii frunze proaspete la îndemână, dar trebuie să o pui într-un loc însorit.

Limba mielului - Borago officinalis

Deliciul din farfurie
Originară din Siria, planta este folosită în toate bucătăriile din lume pentru aroma uşoară de castravete a frunzelor şi pentru florile sale decorative.

Citeşte şi Plante potrivite pentru bucătărie

Limba mielului poate fi un companion excelent pentru căpşuni, dovlecei şi roşii, îmbunătăţindu-le acestora din urmă aroma.

Super reţetă! Gogoşi cu limba mielului

Ingrediente
250 gr. făină, un pliculeţ de praf de copt, sare, 125 ml lapte, un ou bătut, 125 – 250 gr frunze de Limba Mielului călite, puţină ceapă tocată, ulei sau unt pentru prăjit.

Amestecă făina, praful de cop şi sarea într-un vas. Adaugă laptele şi oul bătut şi amestecă până când aluatul devine consistent. Apoi adaugă ceapa şi frunzele de limba mielului tocate şi călite. Încinge untul sau uleiul şi apoi prăjeşte gogoşile punând aluatul cu o lingură în tigaie. Lasă-le să se scurgă şi apoi consumă-le calde cu piure de cartofi şi roşii la grătar.

Citeşte şi Cinci grădini miniaturale

Text: Patricia Uşurelu
Foto: Thinkstock/Gulliver
Articol publicat în revista Casa şi grădina

Casa si gradina, ianuarie 2015

Nu uita! La chioșcuri te așteaptă numărul special de iarnă al revistei Casa şi grădina cu o mulţime de subiecte interesante!

Bunele maniere la ocazii festive. Le cunoști?

Idei moderne de amenajare a construcțiilor vechi

Grădinile de pe acoperișurile de blocurilor

Totul despre floarea iernii: Erica

Distribuie articolul pe: