Mangustan și rambutan I

Mangustanul susține sănătatea sistemului cardio-vascular
123RF

Elena Băjănaru, București
Dragii mei,
Vă prezint mangustan și rambutan, două plante speciale, atât datorită faptului că sunt puțin cunoscute la noi, cât și pentru că sunt valoroase pentru sănătate. În plus, eu le-am obținut singură din sâmburii fructelor din comerț.
Mangustanul este un copac veșnic verde, are frunze lucioase și ascuțite, iar fructele comestibile de mărimea unui măr sunt și decorative, fiind de culoare purpurie. Cel mai important este conținutul mare de nutrienți pe care îl are acest fruct și care ajută organismul, susține sănătatea sistemului cardio-vascular, întărește sistemul imunitar, menține sănătatea intestinală și întreg sistemul digestiv. Coaja fructului este antioxidantă, ca și ceaiul verde, ajută în problemele de circulație, infecții, boli respiratorii, dureri ale încheieturilor, indigestie, infecții ale pielii de orice fel, încetinește mult îmbătrânirea, luptă cu radicalii liberi. Fructul de mangustan are miezul alb, delicios la gust și ajută în boli legate în special de lipsa de vitamine și minerale. Este cel mai puternic antiinflamator natural, coaja și miezul fructului conținând multe substanțe nutritive și nu are contraindicații. Unele fructe au 1-3 sâmburi maronii, plați și spongioși, iar alte fructe nu au sâmburi, ci doar pulpă dulce, suculentă, cu mare conținut de vitamine și minerale, un panaceu natural pentru organism.
Continuarea acestui articol o puteti citi aici.

Distribuie articolul pe: