Ioana Ciolacu Ioana Ciolacu, Buzău Dragi cititori, Vă scriu câteva rânduri despre efectele benefice ale nucilor. Nucile sunt originare din ţările care mărginesc Marea Caspică (mai ales Persia) şi acelea din nordul Indiei, unde şi astăzi nucul mai creşte în stare sălbatică. În vechime se credea că nuca te fereşte de otravă, iar unii medici o socoteau un remediu ideal pentru bolile de cap şi mai ales afecţiunile mintale. Nucile pot face minuni pentru organismul nostru. Ele au un conţinut ridicat de proteine, lipide, glucide, dar sunt bogate şi în sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sulf, fi er, cupru, zinc şi iod. Şi vitaminele C, B1, B2, B5, PP şi carotenul fac parte din compoziţia acestor fructe oleaginoase. Nucile au o valoare nutritivă foarte ridicată (aproape cât brânza grasă), lucru care ne face să înţelegem puterea de rezistenţă la muncă a ţăranilor săraci din unele regiuni, care uneori la mese nu mănâncă decât pâine şi nuci. Deoarece conţin puţine glucide, pot fi consumate şi de către persoanele care suferă de diabet. Nucile previn îngroşarea arterelor, bolile de inimă şi producerea unui atac vascular cerebral. Datorită conţinutului în zinc sunt benefice pentru întârzierile de creştere, tulburări ale sistemului nervos, afecţiuni ale pielii. Multe persoane nu mănâncă nuci crezând că ele îngraşă. Aşa şi este, dacă sunt consumate în exces. Continuarea articolului aici. Distribuie articolul pe: