O cameră galbenă, luminoasă

O cameră galbenă, luminoasă

room

Ne-am gândit să-ți arătăm câteva detalii dintr-o cameră galbenă, luminoasă. Deși culoarea galbenă este cea dominantă, camera este simplă, caldă (galbenul este o culoare rece), plăcută, confortabilă și, mai ales, foarte luminoasă și asta tocmai datorita culorii.

Strălucitor și optimist, galbenul aduce lumină și căldură, mai ales dacă vei alege nunața potrivită. Una din calitățile acesti culori este de a lumina, dar pentru a obține efectul urmărit trebuie să alegi o nuanță dulce, pastelată, de o intensitate medie. Galbenul aduce bună-dispoziție și energie, chiar dacă este folosită în doze mici.

Puțin galben este unul din trucurile folosite de designeri pentru a da personalitate și stil unei încăperi, în consițiile în care, galbenul este o culoare îndrăzneață care trebuie folosit cu atenție pentru a da aerul potrivit pentru o amenajare interioară.

Galbenul este o culoare strălucitoare și luminoasă care duce cu ea puterea incandescentă a Soarelui. În consecință, ca să nu te ardă, trebuie folosit în doze mici sau, cum este cazul acestei amenajări, în tonul potrivit decorului.

Puțin galben este ideal în amenajările unde predomină griul, albastrul tonurile de maro roșcat, dar și pentru realizarea unui decor dramatic în amenajările unde domină movul, negrul sau albul strălucitor.

Una din cele mai bune soluții de culoare pentru camerele întunecate este să decorezi cu galben.

Exact aceasta a fost și situația în această cameră, mică și întunecată. Pentru că nuanțele de galben aduc și amplifică lumina, dau adâncime și înveselesc orice decor, alegerea a fost una mai mult decât inspirată. În plus galbenul se combină în mod plăcut cu albastru, verde, ciclamen sau violet pal, ceea ce s-a și folosit.

Detalii de amenajare pentru o cameră galbenă, luminoasă.

1. Pereții au fost zugrăviți în alb mat, iar pentru decorare s-au folosit autocolante pentru pereți în ton de auriu. Desenul este simplu orientat pe înălțime.
2. Perdelele au fost alese într-un ton de galben pai, dintr-un material fin și foarte fluid. Simplitatea perdelelor este necesară pentru a nu bloca spațiul și a lăsa o imagine cât mai fluidă decorului.
3. Pielese de mobilier sunt simple, minimaliste și reduse la strictul necesar. Un corp de bibliotecă din lemn alb special fixat pe picioare tot pentru a fludiza spațiul. Dacă aceiași piesă ar fi fost pusă direct pe podea, efectul ar fi fost extrem de neplăcut și ar fi secționat decorul brutal.
4. Un ton de bej dulce a fost ales pentru canapea, exact în tonul bibliotecii.
5. Punctul de greutate al camerei este fotoliul în galben electric care polarizează atenția și colorează practic întreaga cameră. Concret în această cameră galbenă, singura piesă de mobilier galbenă este acest fotoliu. Și am punctat asta pentru a arăta faptul că doar această pată de culoare iradiază în toată încăperea.
6. Plantele cu frunze verzi au o dublă funcție. Sunt culoarea de accent din cameră și detalii care îveselesc și animă încăperea, personalizând-o. Fără ele tot decorul era banal.
7. Două detalii simple dar de maxim efect împodobesc camera: abajului și candelabrul în stil modern. Sunt elementele care aduc sarea și piperul în această cameră galbenă, luminoasă.
8. Podelele în culoare deschisă sunt cele care dau volum și luminozitate camerei, iar caldura lemnului dă eleganță și noblețe locului.

Folosește toate aceste idei și poți amenaja la rândul tou o cameră galbenă, luminoasă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Distribuie articolul pe: