O casa confortabila: lumina, texturi calde si culori pentru interior (2)

O casa confortabila: lumina, texturi calde si culori pentru interior (2)

O-casa-confortabila

O casa confortabila este visul oricărui proprietar. Designerii invitați în acest articol, Alexandra G. și Elena D. care formează împreună echipa Ramura, vă spun aproape totul despre o casa confortabila, cum puteți schimba aspectul unei locuințe fără investiții mari sau care este rolul unui designer într-o amenajare.

Citeste si: O casa confortabila: lumina, texturi calde si culori pentru interior (1)

O casa confortabila presupune un pic de documentare, dar și un pic de autocunoaștere: ce te face pe tine să te simti fericit? Care este colțul preferat din casă și unde îți petreci cel mai mult timp? Sunt întrebări la care ar fi bine să știi un răspuns clar dacă îți dorești o casa confortabila.

Cât de mult contează accesoriile într-o casă. Cum se aleg.

Accesoriile pot da savoare unei încăperi într-un mod accesibil, mai ales pentru cei care operează cu un buget restrâns. Aspectul întregii locuințe poate fi schimbat fără investiții enorme. Detaliile fac diferența, fie că este vorba de o alăturare de nuanțe sau texturi, sau o rază de soare care cade pe un obiect preferat, bine poziționat.

Citeste si: Coltul romantic din casa. Cum il amenajezi.

Lucrurile prind viață dacă au o semnificație, nu trebuie alese doar pentru că sunt ieftine sau la modă. Gândiți-vă mereu înainte cum ar arăta obiectul respectiv acasă, cu ce se poate combina pentru a se evidenția reciproc și a scoate spațiul casei din anonimat.

Câteva sfaturi pentru ca o locuință să pară mai spațioasă 

În general lumina și culorile deschise creează o senzație de spațiu, nu ar trebui să ne ferim de pereții albi sau mobila albă, astfel ies in evidență și accentele de culoare care dau personalitate amenajării.

O altă metodă este folosirea unui singur tip de pardoseală în întreaga locuință, preferabil din lemn. Există deja variante rezistente și pentru utilizarea în bucătărie, chiar și în baie. Cu cât alternăm finisajul pardoselii în diferite încăperi, cu atât spațiul va fi mai fragmentat.

Care este rolul unui designer într-o amenajare.

Rolul designerului este în primul rând acela de a reproduce vizual și stilistic personalitatea clientului, de a crea armonie între funcționalitate și atmosfera dorită. Secundar, la noi în țară, designerul trebuie să educe și să dezvolte simțul estetic al publicului, să ofere o introspecție culturală.

Citeste si: Casa suedeza, model de organizare si stil.

Există niște soluții de amenajare minunate în stilul vernacular românesc, reinterpretate în ultima vreme de mulți designeri de produs de la noi. Trebuie susținută valoarea locală, este vitală pentru o dezvoltare sănătoasă a designului de interior in România.

Foto: Thinkstock.
Distribuie articolul pe: