www.pixabay.com Fănica Doina Ţană, Brăila Dragii mei, De data aceasta vă scriu despre câteva remedii naturale pe care le-am folosit contra hipertensiunii. Potrivit unui studiu, 33% din români (printre care şi eu) suferă de hipertensiune arterială, numită „ucigaş tăcut”. Se consideră că ai hipertensiune când la control presiunea sângelui este mai mare de 140/90, ceea ce poate favoriza apariţia unor complicaţii cum ar fi creşterea riscului de accident vascular cerebral, de infarct, diminuarea vederii. În primul rând se urmează cu stricteţe recomandările medicului curant şi tratamentul indicat de acesta, apoi se încearcă reducerea cantităţii de grăsimi saturate din alimentaţie, a sării consumate zilnic (maxim 4 g), eliminarea stresului şi mişcare, exerciţii fizice sau plimbări uşoare în parc, după puterea fiecăruia. Pentru restabilirea tensiunii la valoarea normală se recomandă consumul săptămânal de alimente bogate în acizi graşi Omega3 (nuci, seminţe de in, peşte gras) şi în potasiu: roşii, banane, fasole, prune, fructe uscate, mazăre, ardei, pere şi stafide. Totodată se pot încerca şi remediile naturale, cum ar fi ceaiul de păducel, care prin conţinutul său sporit de antioxidanţi, dilată vasele şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Se administrează sub formă de infuzie făcută dintr-o lingură de amestec de fructe, flori, frunze la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit vasul 15 minute, apoi se strecoară şi se bea lichidul în cursul zilei, înainte de masă. Şi unele condimente ajută la reducerea tensiunii arteriale, cum ar fi usturoiul proaspăt, busuiocul, pătrunjelul. Efecte benefice s-au înregistrat şi după consumul ceaiului de hibiscus (2 căni de 2 ori pe zi), eventual îndulcit cu miere. Dacă se adoptă şi un stil de viaţă sănătos, cu alimentaţie echilibrată, mişcare în aer liber, sunt mari şanse ca tensiunea să fie ţinută sub control! Multă sănătate! Distribuie articolul pe: