Plantele din casa toamna

Plantele din casa toamna

Toamna, plantele de apartament au nevoie de atenție în plus. Și asta pentru că plantele din casă intră într-o perioadă de repaus vegetativ. În cursul lunii septembrie-octombrie, exact în această perioadă este bine că plantele care și-au petrecut vară afară, în grădină sau pe terasă să fie aduse în casă.

Pentru toate plantele din casă este recomandat să răresti udările, întrucât plantele nu se mai dezvoltă și nu mai consumă atât de multă apa că în sezonul cald. Cel mai bine este să le uzi prin a adaugă apa în farfurie astfel încât plantele să-și tragă câtă apa au nevoie. Umezește și pământul deasupra și ai grijă că acesta să fie aerat.

O atenție în plus trebuie acordată gradului de umiditate al aerului din casă, multe dintre plantele din casă având nevoie de umiditate ceva mai mare decât în sezonul cald. Un umidificator sau vase cu apa în casă sunt o bună soluție. Poți ține un bol cu apa din care să faci un obiect decorativ, așezând în el scoici și pietre de rău.

Una din marile suferințe ale plantelor în perioadă rece a anului este lipsă luminii naturale. Unele plante de apartament sunt iubitoare de lumina, altele preferă umbră. În lunile de toamnă soarele nu mai încălzește atât de puternic, prin urmare poți amplasa plantele din casă iubitoare de umbră lângă geam, că să beneficieze și ele de lumina soarelui.

Schimbarea anotimpurilor este perioadă tradiționale pentru fertilizări. Plante precum violetele africane, impatiens și hibiscus au nevoie de fertilizare chiar și în lunile de toamnă și de iarnă.

Temperatură din casă trebuie să rămână una constantă. Plantele din casă sensibile, trebuie așezate în locuri unde nu sunt afectate de curenți de aer. Plantele mediteraneene, cum sunt leandrul, citricele, mușcatele sau rozmarinul au nevoie de locuri cu temperatură constanța, dar departe de sursele de căldură sau de valurile de aer rece.

În ceea ce privește schimbarea plantelor în ghivece mai mari sau schimbarea pământului, deși mulți o fac toamnă, operațiunea nu este recomandată. Schimbarea ghivecelor și a pământului se face mereu la începutul unui nou sezon de vegetație, cel mai bine în februarie-martie.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: