Pregătire centrală termică pentru toamnă-iarnă. Verificări de făcut

Pregătire centrală termică pentru toamnă-iarnă. Verificări de făcut

centrala termica

Temperaturile scăzute ne-au făcut pe mulți dintre noi deja să pornim deja, chiar dacă este încă prea devreme, echipamentele de căldură în locuințe. Și pentru că centralele termice sunt prezente în majoritatea caselor, diferă doar tipul de combustibil, iată ce verificări trebuie să faci înainte de iarnă.

5 măsuri care trebuie luate pentru centrala termică din casă

Chiar dacă încă nu este atât de frig afară, mulți dintre noi am pornit deja centralele termice pentru a verifica dacă funcționează normal. Și ce trebuie să facem mai exact? Ei bine, îți recomandăm cinci verificări pe care este obligatoriu să le faci, dar și ce măsuri trebuie să iei pentru a fi sigur că funcționează totul în siguranță.

Pregătirea caloriferelor. Aerisirea caloriferelor este obligatoriu de făcut la început de toamnă-iarnă, pentru a elibera surplusul de aer. Pentru această operațiune ai nevoie de ajutorul unui specialist, care să îndeplinească sarcina în condiții maxime de siguranță. Pentru a beneficia de un personal autorizat este indicat ca, în momentul în care cumperi o centrală termică, să ai parte și de serviciul de garanție inclus. Magazinele de specialitate pun la dispoziție service autorizat și personal pregătit să te ajute cu orice verificări sau reparații. Pentru a te ajuta, venim și cu o recomandare. Printre magazinele de specialitate se află Beluni. Este un magazin specializat, iar Beluni are service de centrale termice.

Reglajele pentru economie. Dacă ești atent să verifici și să reglezi butonul de apă caldă al centralei termice, vei face economii substanțiale la facturile de întreținere ale casei. Obții apă caldă fără să fie combinată și cu robinetul de apă rece, ceea ce înseamnă că nu vei mai folosi de două ori apă pentru a consuma în plus.

Stabilizator pentru tensiune. Pentru a evita eventualele oscilații ale tensiunii este indicat să îți montezi un stabilizator pentru tensiune. Acesta se montează la priza aparatului de încălzire și în felul acesta vei fi scutit de eventualele deteriorări la nivelul plăcii de bază a centralei termice. Scutești și bani deoarece o placa de bază nouă se ridică la sume mari de bani.

Evită șocurile. În momentul în care folosești apa caldă și după închizi robinetul la aceeași temperatură, când vrei să pornești iar robinetul, centrala termică poate suferi un șoc de presiune, fapt ce duce la deteriorarea pieselor centralei. Cel mai bine este ca, după ce ai folosit apa caldă, să învârți robinetul spre apa rece și după asta să îl închizi. Cu această metodă vei prelungi durata de funcționare a pieselor din centrală. Aceste lucruri le înveți tot de la un personal autorizat în reparații centrale termice.

Ia-ți măsuri pentru dedurizarea apei. Acest aspect este valabil pentru persoanele care locuiesc în zonele care nu dispun de alimentare cu apă curentă. Dacă alimentarea este făcută de la o fântână, atunci trebuie să îți cumperi o centrală termică ce are două schimbătoare de căldură. Un schimbător este folosit pentru prepararea apei calde menajere, iar celălalt pentru încălzire. Pentru încălzirea apei menajere trebuie montat pe conducta de apă rece și un filtru decantor și un filtru dedurizator, pentru dedurizarea apei pe care o captează din pânza freatică.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Distribuie articolul pe: