Proiecte de casa cu etaj

Proiecte de casa cu etaj

Proiecte de casa cu etajO mare dilema a celor care au in plan sa-si faca o casa este daca sa mearga pe ideea de proiecte de casa cu etaj sau de casa fara etaj. Alegerea depinde de cateva elemente pe care trebuie sa le iei in calcul si care trebuie trecute la argumente pro sau contra atunci cand decizi daca mergi pe proiecte de casa cu etaj.

La argumentele pro trecem avantajele unui spatiu de locuit mai mare, un numar mai mare de camere si confortul pe care acestea le aduc. In plus solutia de proiecte de casa cu etaj este prima optiune atunci cand terenul pe care il ai la dispozite este mic si te oblica sa mergi pe verticala pentru a pastra si o bucatica de spatiu verde. Poti compartimenta casa in doua planuri, spatiul de zi, la parter si spatiul de relaxare, la etaj.

Datorita etajului (sau din cauza etajului) compartimentarea parterului trebuie sa se incadreze in anumite date tehnice pentru a putea sustine, in conditii de siguranta, greutatea suplimentara a etajului. Acestea sunt aproape toate avantajele pe care le au casele cu etaj.Proiecte de casa cu etaj

Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

Lista cu dezavantaje care insoteste oricare din aceste proiecte de case cu etaj este mult mai lunga. Ai nevoie de o fundatie solida si ceva mai adanca decat pentru o casa fara etaj. Costurile totale sunt mult mai mari, la fel si durata  de executie. Dezavantajele se mentin in linii mari aceleasi indiferent daca alegi proiecte de casa cu etaj din lemn sau caramida, primele avand un pret total mai mic decat cele din urma.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Costurile legate de intretinerea unei case cu etaj sunt constant mai mari. Nu poti sa repari fatada fara schela, de exemplu, iar costurile de intretinere sunt aproape duble comparativ cu ale unei case intr-un singur plan.

Evident ca daca mergi pe ideea de proiecte de casa cu etaj, casa ta o sa fie mai fumoasa si mai impunatoare, iar valoarea de piata a casei o sa creasca in timp.

Citeste si: Modele de case pentru 2 familii

Dar daca te-ai decis sa-ti faci casa cu etaj, atunci infrunta cheltuielile pe care le ai de facut si mergi pana la capat. Eficienta acestor proiecte de casa cu etaj creste daca adaugi casei un demisol. In fond il ai aproape gata facut, pentru ca oricum trebuie sa ai o fundatie solida. Adauga casei mansarda, chiar daca nu o amenajezi. In felul acesta vei reduce si amortiza in timp o parte din cheltuieli prin castigul energetic pe care il capata casele care au mansarda. Si, daca tot mergi pe proiecte de casa cu etaj, fa-i si garaj!

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Distribuie articolul pe: