Proiecteaza-ti singur casa. Cateva sfaturi pentru nespecialisti

Proiecteaza-ti singur casa. Cateva sfaturi pentru nespecialisti

Proiecteaza-ti singur casa (2)Proiecteaza-ti singur casa,  iti dam cele cateva sfaturi de care ai nevoie. Casa in care sa te simti acasa este unul din visurile cele mai dragi pentru un om. Indemnul: proiecteaza-ti singur casa are un temei cat se poate de bine argumentat. Fiecare om stie exact cum arata casa din visul lui si stie asa cum nu stie nimeni altcineva care sunt nevoile, logica ci stilul de viata al familiei sale si al lui.

Proiecteaza-ti singur casa. Este mai simplu decat pare, dar mult mai complicat decat crezi.

Oricum in momentul in care planurile tale vor fi realizate este neaparat necesar ca ideea si proiectul tau sa treaca prin mainile celor care se pricep cu adevarat, pentru ca pe langa indemnul „Proiecteaza-ti singur casa!” te indemnam sa-ti faci o casa solida, practica si eficienta.

Iata ce ai de facut daca te-ai decis si accepti provocarea de a-ti proiecta singur casa.

Citeste si: Proiecte de case mari cu mansarda

Documentarea este esentiala. Gasesti la o simpla cautare planuri de case de toate formele si de toate modele. I-ati treaba in serios si invata cele cateva detalii care fac din planul unei case un desen pe care sa-l poata intelege foarte bine oricine. In felul acesta ideile tale vor fi intelese si corect modificate daca este cazul. Invata care sunt semnele grafice pentru ferestre si usi, cum se face compartimentarea interioara a unei case, si care sunt elementele de care trebuie tinut cont.

Proiecteaza-ti singur casa (3)De ce conteaza toate acestea atunci cand iti proiectezi singur casa? Pentru ca atunci cand iti realizezi singur proiectul de casa instinctiv vei pleca de la nevoile familiei la structura casei, ceea ce este foarte bine, dar apare conditia obigatorie de a respecta anumite reguli de proiectare pentru ca ferestrele si usile, detaliile de compartimentare si dimensiunea camerelor sa ramana sensibil identica cu planul tau si dupa ce proiectul va fi „finisat” de un specialist.

Citeste si: Casa mica este casa viitorului

Documentarea trebuie sa tine cont si de costuri. Lucreaza la scara si tine cont ca tot ceea ce inseamna costuri de constructie se refera la un metru patrat de suprafata construita, ca diferentele vin din materialele folosite, din grosimea peretilor si din spatiul pe care il vei construi. Ia in calcul nevoile prezente ale familiei si eventualele modificari pe care vei avea nevoie sa le faci in timp.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Trebuie avut in permanenta in vedere faptul ca orice vei face in viitor este strans legat de modul in care este ridicata in prezent constructia.

Planul de design trebuie sa aloce o destinatie spatiului utilizabil, in functie de nevoile pe care le ai. In unele cazuri, oamenii prefera un living mare, in timp ce altii prefera sa aiba mai mult spatiu de lucru. Este important ca inainte de a incepe constructia propriu-zisa sa ai o viziune a ceea ce vei face cu interioarele si care este cert destinatia lor.

Citeste si: Casa de lemn la cheie

Studiaza casele care iti plac si daca este posibil viziteaza-le. Ia in calcul detaliile care iti plac si care contureaza imaginea pe care o are casa din visul tau si proiecteaza-ti singur casa luand incalcul toate aceste elemente.

Nu omite detaliile care fac din casa un spatiu prietenos si iarna si vara. Gandeste-te care sunt conditiile de clima la modul general si adapteaza casa la acestea. Unele case se preteaza pentru verande si terase lagi, in timp ce pentru alte zone aceestea sunt o investitie suplimentara inutila si lipsita de eficienta. Din nou documentarea si analiza realitatii este esentiala in planul tau si proiecteaza-ti singur casa tinand cont de aceste detalii.

Citeste si: Proiecte de case ieftine. 3 locuinte superbe, la pret redus

Nu-i nici o rusine sa citesti reviste de specialitate si sa faci schite peste schite pe care ulterior sa le modifici si sa le adaptezi la ceea ce este cu adevarata in acord cu planul tau si cu proiectul de a-ti realiza singur planul casei.

Straduieste-te si proiecteaza-ti singur casa pe hartie asa cum o fac cei care se pricep. Nu este usor, dar nici atat de greu pe cat pare nu este. Verifica si realizeaza desene sau macheta in asa fel incat sa vezi daca ceea ce ai pus pe hartie este in acord cu ceea ce ai visat.

Ultimul pas din planul proiecteaza-ti singur casa este sa mergi la cel care se pricepe si sa modificati sau sa finisati detaliile impreuna. Pentru ca esti pe cale sa-ti implinesti visul de a-ti proiecta singur casa accepta modificarile arhitectului analizand la rece. Daca ai indraznit sa-ti proiectezi singur casa poti sa aduci argumente arhitectului legat de casa pe care ai gandit-o singur, nu?

Sursa foto:  FreeDigitalPhotos.net

Distribuie articolul pe: