Secretul petalelor de magnolie 25 martie 2016 | Idei practice | Otilia Ignat Distribuie articolul pe: Nici nu-ti trece prin cap ce poti face cu petalele de magnolie! Este secretul petalelor de magnolie si un secret din bucatariile rafinate. Petalele de magnolie, culese in momentul in care aceastea ajung la maturitate, dar nu sunt inca deschise se pot recolta pentru a se … mura! Poti sa folosesti toate soiurile de magnolie, cele cu flori mari si petale carnoase fiind cea mai buna alegere. Soiurile de Magnolia soulangeana, Magnolia grandiflora și Magnolia stellata sunt cele mai bune. Textura și gustul petalelor murate este divin, iar cine le-a gustat nu le mai uita! Cinci sfaturi pentru ingrijirea magnoliei Aroma si culoarea sunt speciale. Cum poti face petale de magnolie murate?Ai nevoie de petale de magnolie. Culege-le dupa ploaie si clateste-le in apa rece pentru a scoate frunicile sau alte insecte. Ai nevoie de circa 500 de grame de petale, o cana si jumatate de otet de vin alb, de calitate superioara, patru linguri de zahar sau cinci linguri de miere si o lingurita cu varf de sare. Magnolia, frumoasa si nepretentioasa Lasa petalele sa se scurga bine, apoi aseaza-le una peste alta si ruleaza-le in sului pe care le asezi pe verticala intr-un borcan. Nu le indesa! Pune petalele cu partea groasa alternativ pentru ca sulurile sa fie uniforme ca si grosime. Intr-un vas clocoteste otetul in care ai dizolvat zaharul sau mierea si sarea. Nu adauga nici un fel de alte mirodenii pentru a savura din plin aroma petalelor de magnolie. Se toarna amestecul fierbinte peste petale, se lasa sa se raceasca, apoi se pune capacul si se insurubeaza. Se pastreaza intr-un loc intunecat si racoros. Sunt bune de mancat in circa doua-trei saptamani, dar se poat pastra si doi ani in camara. Sursa foto: pixabay.com Distribuie articolul pe: Otilia Ignat