Septembrie in gradina. Patru lucrari necesare si utile

Septembrie in gradina. Patru lucrari necesare si utile

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

Septembrie nu inseamna doar final de vacanta si reluarea activitatilor de zi zi cu zi. Septembrie nu inseamna doar inceputul scolilor si petreceri de nunta. Septembrie inseamna treaba in gradina. Patru lucrari sunt esentiale in luna septembrie in gradina ta, dar acestea inseamna si timp pretios petrecut in aer liber, miscare si energie pozitiva.

Citeste si: Pregateste-ti livada pentru iarna

Iata lista cu lucrari de septembrie in gradina si cele patru lucrari obligatorii.

Ai pomi si arbusti in gradina? E vremea sa-i tai si sa-i cureti. Procesul de taiere si curatare a pomilor si arbustilor de gradina debuteaza dupa recoltarea fructelor. Este ideal ca aceste lucrari sa fie facute in septembrie pentru ca in cursul lunii nu exista risc de temperaturi negative, care ar dauna pomilor si arbustilor proaspat taiati. Pentru soiurile de pomi fructiferi ale caror fructe se coc dupa finele lui septembrie, lucrarile se amana.

In cazul arbustilor fructiferi curatarea inseamna indepartarea crengilor uscate si taieri de intretinere si ajustare. Aceasta este una din treburile de baza din septembrie in gradina. Pana la finele lui septembrie in gradina trebuie taiat si gardul viu, rarit si bine curatat de crengile moarte si uscaturi.

Citeste si: Catina de gradina

O noua recolta in gradina de legume. Daca vremea este frumoasa poti profita de solul cald si fertilizat si poti cultiva salata verde, ridichi, spanac, broccoli, sfecla, conopida si dovlecei de toamna. In doua saptamani o sa ai legume proaspete. Daca nu esti interesat de o „recolta de toamna”, terenul din gradinile de zarzavat trebuie curatat, sapat, maruntit si lasat se se odihneasca pana in primavara.

Citeste si: Aronia, arbustul minune

Gradina cu flori din primavara si vara se pune la cale in septembrie. Daca vrei sa ai o gradina colorata si parfumata la primavara, poti planta in septembrie bulbii de flori. Ai grija sa folosesti bulbi sanatosi si vigurosi, pentru ca lalelele, zambilele si narcisele sa creasca armonios. Tot acum este perioada optima in care poti planta coniferele si arbustii vesnic verzi, pentru ca solul cald si pamantul umed vor ajuta la prinderea radacinilor. Si arbustii vesnic verzi pot fi plantati in luna septembrie, fara riscul de a muri in timpul iernii. Este perioada in care poti indesi, sau forma gardurile verzi, cand poti schimba geometria din gradina.

Citeste si: Florile lunii septembrie

Septembrie in gradina este o luna plina de activitati. Profita!

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: