Sfaturi utile: Cum să-ți cumperi mobila

Sfaturi utile: Cum să-ți cumperi mobila

Înainte de a lua la rând magazinele, gândeşte-te bine după ce să te uiţi când cumperi mobilă pentru a evita să faci greşeli.
Odată ce te-ai hotărât cum vrei să arate interiorul casei tale, dupa ce ai ales paleta de culori şi ţi-ai dat seama cât de mult vrei să cheltuieşti, îţi poţi întoarce antentia către mobilă. Mai mult ca sigur că deja deţii câteva piese de mobilier. Dar nu ştii dacă ar trebui să le păstrezi sau să scapi de ele şi să o iei de la zero, de unde ar trebui să cumperi restul lucrurilor de care ai nevoie şi cum eviţi să faci vreo greşeală?

showroom mobila

 

1. În primul rând, uită-te la actuala ta mobilă. Dacă există vreo piesă de mobilier veche care nu se asortează cu nimic, arunc-o sau doneaz-o. O poţi păstra doar dacă are valoarea sentimentală, caz în care poţi lua în considerare recondiţionarea ei.
Dacă eşti nesigur în privinţa păstrării unor lucruri, angajează un designer de interior, pentru a trece prin lucrurile tale şi a-ţi spune ce merită păstrat. Decoratorul va vedea lucrurile cu alţi ochi.

2. După ce ţi-ai verificat cu atenţie colecţia, mai este un pas de făcut înainte de a da o raită prin magazine. Nu cumpăra nimic până nu-ţi dai seama cum vrei să arate întreaga camerăcovorul, mobila , accesoriile şi sistemul de iluminat. Nu este necesar să identifici piesa exactă, dar măcar să ai o idee despre cum ai vrea să arate.
Dacă ai o idee generală despre cum vrei să arate camera nu vei păţi ca majoritatea care e obligată să decoreze întreagă camera în jurul primului obiect cumpărat.

3. Dar cum poţi ştii ce vrei până nu vezi ce se află pe piaţă? Acum este timpul pentru puţină muncă de recunoaştere. Du-te la un showroom de mobilă şi familiarizează-te cu stilurile actuale, vezi ce este pe piaţă şi ce îţi place. Petrece-ţi puţin timp pe  casa-grădina.ro, cumpără-ţi revista şi inspiră-te.

4. Pentru început este ideal să cumperi piesele mari de mobilier, dar şi dacă o laşi pentru la sfârşit, este o idee bună să cumperi piese de mobilier simple. Comfortul este important. Nu-ţi fie frică să investeşti în relaxare.
Cumpără cea mai bună canapea pe care ţi-o permiţi. Încearcă să te aşezi sau să te întinzi pe ea înainte de a o cumpăra.

5. Vei vrea piese de mobilier care vor rezista schimbărilor stilului tău de viaţă şi schimbărilor de gust. Regula presupune să mergi pe varianta liniilor clare şi simple. Alege ceva pentru că-ţi place. Nu-ţi fă griji legate de unde şi cum se va potrivi.

6. Locul din care vrei să cumperi depinde de buget, stil şi aşteptările tale privind calitatea. Dacă ai un buget limitat, ia în considerare achiziţionarea de la magazinele secondhand, consignaţii sau magazine de antichităţi, unde poţi găsi adesea produse de calitate la preţuri bune.

7. Cum poţi deosebi o piesă de mobilier bună de una proastă? Dacă vei cumpăra o piesă de mobilier capitonată, ridică-i colţul şi scutură-l. În cazul în care se simte foarte uşor sau este instabil, mai bine nu-l cumpăra. De asemenea, cu cât este perna mai grea , cu atât mai mult va rezista.
Te-ai dus să cumperi saltea pentru pat? Atenţie la numărul de arcuri. Cu cât sunt mai multe, cu atât este mai bine.

8. Cea mai mare greşeală pe care o fac cei care îşi cumpără mobilă este calcularea greşită a mărimilor pieselor de mobilier în raport cu camera şi lucrurile din ea. O piesă care arată perfect într-un showroom cu un tavan foarte înalt nu va arată bine şi în casă ta, al cărei tavan atinge doar 3m. Înainte de a cumpăra ceva, trasează dimensiunile piesei de mobilier cu ajutorul ziarelor sau unei bande adezive, sau construieşte una asemănătoare din cutii de carton. Abia atunci îţi vei da seama cât loc va ocupa noua piesă de mobilier şi dacă este potrivită ca şi dimensiuni cu camera.

Şi cu orice preţ, măsoară cu atenţie şi asigura-te că piesa de mobilier va încăpea pe uşa de la intrare, uşa de la lift, sau după colţuri.

Succes la cumpărături!

 

Sursa: houzz.com
Sursa foto:  Kruwt – Fotolia.com
Distribuie articolul pe: