Smochine și papaya Dragi cititori, continuăm articolul început aici. Fructul este produs de arborele numit științific Carica papaya și se consumă curățat de coajă și semințe, de obicei în salate, sosuri sau deserturi. Am aflat că sunt două tipuri de papaia: unele cultivate în Hawaii și altele în Mexic. Primele ajung la 450 g bucata, iar cele din Mexic cântăresc până la câteva kilograme. Gustul acestui fruct este similar cu cel al dovleacului sau al pepenelui galben. Dacă vreți să-l încercați, îl găsiți în raioanele hipermarketurilor. Dar aveți grijă cum alegeți fructele, nu le cumpărați pe cele moi sau lovite. Evitați să consumați fructele fermentate sau cu un miros prea puternic, de obicei sunt alterate. Dacă găsiți la ofertă fructe ceva mai crude, le puteți păstra câteva zile la temperatura camerei. Rezistă și în frigider, învelite individulal în hârtie, dar maxim 15 zile. S-a dovedit că papaia conține o cantitate semnificativa de vitamina C și o enzimă, numită papaină, care contribuie mult la frăgezirea cărnii, acesta fiind motivul pentru care se utilizează adesea la pregătirea mâncărurilor pe bază de carne. Și semințele de papaia se consumă, dar sub formă de pulbere, pentru a înlocui piperul negru, fiindcă au un gust înțepător și picant. Consumați multe fructe și diverse și vă veți simți bine. Vă doresc multă sănătate! Distribuie articolul pe: