Sticla pentru amenajari interioare

Sticla pentru amenajari interioare

Sticla pentru amenajări interioare (2)Sticla pentru amenajări interioare este un materiale extrem de versatil. În ciuda aparentei sale fragilități sticla pentru amenajări interioare își găsește lor oriunde în casă.

Dacă la prima împresia sticla pentru amenajări interioare pare că se limitează la vitrine și detalii de mobilier, în fapt utilitatea acesteia în casă este practic nelimitată, sticla putând fi folosită de la uși din sticlă securizată, până la cabine de duș, de la scări din sticlă și lemn, până la balustrade din sticlă securizată, de la pardoseală din sticlă până la pereți mobili.

Citeste si: Usa casei. Sfaturi, detalii si culori

Ușile din sticlă sunt elegante, ușor de personalizat și dau camerelor un aspect modern și exclusivist. În plus, prin faptul că lasă lumina să treacă deschid spațiul și fac casa mai luminoasă. Din punct de vedere estetic și funcțional, ușile din sticlă sunt ideale pentru decorurile minimaliste, elegante și sofisticate. Ușile din sticlă nu sunt singurele detalii din sticlă care pot fi folosite pentru amenajări interioare.

Sticla pentru amenajări interioare (4)Sticla pentru amanjări interioare își dovedește utilitatea mai ales în bucătărie. Sticla este igienică, rezistentă și ușor de întreținut astfel că este un material ideal pentru amenajarea bucătăriei. Din stică pot fi realizate nu doar piesele de mobilier, dar și blatul de bucătărie și o zonă de protecție pe perete care să înlocuiască clasica și banala faianță. Optează pentru corpuri de mobilier din sticlă pentru a adaugă lumina și strălucire în bucătărie. Sticlă este recomandată mai ales pentru bucătăriile mici pentru a spori senzația de spațialitate, dar este la fel de utilă și pentru bucătăriile mari.

Citeste si: Camere cu glasvand. Practic si frumos

Sticla pentru amenajări interioare este inclusă în priecte de mobilier, extrem de estetice, cel mai des combinată cu oțel cromat. Sticla (tratată pentru a-i crește rezistență și siguranța) este materia primă mese, scaune, fotolii, rafturi, rame de tablou. Nu folosi în exces în casă astfel de piese de mobilier, pentru că vor imprima un aer rece, industrial casei, dar combinată cu lemn și materiale prietenoase, scticla este un detaliu nobil în amenajarea interioară. Ideală este sticla antireflexiva sau sticla imprimata sau înnobilata cu diferite decorațiuni și inserții metalice (cahiar și cu metale nobile).

Citeste si: Compartimentarea casei. Idei de la arhitecti

Poți realiza efecte spectaculoase în casă folosind pereți despărțitori din sticlă, realizați din cărămizi de sticlă. Cărămizile din sticlă pot fi folosite pentru compartimentarea camerelor cu dimensiune mai mare, a livingurilor dar și a dormitoarelor. Cărămizile din sticlă pot fi folosit și pentru construirea de ziduri exterioare la baie sau pentru baruri în bucătărie. Pereții despărțitori din sticlă sunt ideali pentru bucătăriile deschise. Un perete din sticlă amplasat între bucătărie și living va da senzația de mai mult spațiu, având și o utilitate practică, aceea ce a opri răspândirea mirosurilor din zonă de gătit.

Citeste si: Reguli practice pentru mobilarea spatiilor mici

Sticla pentru amenajări interioare (3)Principalul avantaj caramidei din sticlă este acela că permite trecerea luminii naturale în proporție de 50-70%. Există zeci de tonuri coloristice pentru cărămizile din sticlă astfel că acestea pot fi adaptate ușor oricărui tip de amenajare. Pereților despărțitori din sticlă permit luminii naturale să domine spațiul și oferă un aspect modern și elegant locuinței.

Una peste alta sticla pentru amenajările interioare poate lua nenumărate utilizări și poate substitui cu succes materiale tradiționale. Una din aspectele neplăcute este costul acesteia, care rămâne ridicat, dar și faptul că farmecul depinde de menținerea sticlei perfect curată.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net /pixabay.com

Distribuie articolul pe: