Stilul industrial. O abordare practica

Stilul industrial. O abordare practica

stilul industrial (1)Stilul industrial este o creatie americana si a avut o perioada de maxima glorie prin anii ’70 cand parea sa cucereasca toata tara. Ulterior stilul industrial, ca stil in amenajarile interioare s-a cizelat, s-a adaptat si s-a combinat cu alte tendinte in decoratiuni interioare, iar rezultatul a fost unul care a rezistat pana in ziua de azi cu maximum succes.

Se poate spune ca stilul industrial este una din solutiile caselor de lux, al celor care au la dispoztie o suprafata locuibila mare, dar care se poate adapta cu foarte putin efort la toate casele.

Vorbim despre stilul industrila si iti dam cateva idei pe care le poti pune in practica foarte usor.

Stilul industrial inseamna detalii aparent nefinisate, caramida, volume mari si uneori disproportionate, ferestre mari si, neaparat, luminoase, o senzatie generala de brut si nefinisat.

Stilul industrial face un parteneriat perfect cu stilul minimalist. In decoratiunile in stil industrial cele mai sigure asocieri sunt cele intre lemn, eventual nefinisat, sticla si metal. Combinatia este imbatabila si defineste stilul industrial.

Citeste si: Baie in stil industrial

stilul industrial (3)Stilul industrial are cateva particularitati. Acesta impune adaptarea spatiilor si a obiectelor, ofera posibilitatea de face economii in amenajare pentru ca obiectele vechi sau detaliile de decor aparent nefunctionale sunt incluse in decorul general din casa. Stilul industrial inseamna o aparenta lipsa de pretentii, in spatele careia se ascunde o atentie maxima acordata detaliilor prin valorizarea unor materiale doar aparent banale care sunt indulcite de piesele de piesele de mobilier comode si functionale.

stilul industrialUn decor amenajat in stilul industrial inseamna pereti netecuncuiti sau acoperiti cu caramida aparenta, ori tapet care sa sugereze caramida sau peretele netencuit, cu burlane si tevi puse in evidenta, inseamna inox si sticla, piatra si linii drepte, colturi ascutite si culori neutre mohorate, care sunt aduse la viata de accentele de culoare ale pieselor demobilier sau de lumina naturala puternica.

stilul industrial (4)Stilul industrial pemite o foarte buna combinare a pieselor vechi de mobilier cu cele noi, a inovatiilor si pieselor readaptate si reconditionate.

Sacune din arcuri, bancile din metal sau lemn, mesele neslefuite in asociere cu piese masive fie ca sunt dulapuri, mese sau canapele. De aici si nevoia unor spatii mari pentru amenajarea decorului in stil industrial, desi aceasta conditie nu este neaparat obligatorie.

O camera amenajata in stil industrial nu are piese de mobilier inutile, are elemente de decor reduse la minimum si o monotonie cromatica unde accentele de culoare sunt deseori intense, chiar violente prin forma si culoare.

Citeste si: Scaune pentru barul de acasa

Decorul amenajat in stil industrial este perfect pentru a pune in valoare piese de mobilier vechi, reconditionat, pentru piese transformate si adaptate, carora li se da o noua utilitate si o noua viata. Cu toate ca in linii mari stilul industrial este unul auster, acesta se preteaza pentru accente delicate si piese speciale. Un ceas baroc, o piesa de mobilier antic, oglinzi in rame somptuoase se incadreza foarte bine intr-un ansamblu amenajat in stil industrial si ii insufletesc.

Sursa foto: freedigitalphotos.net / revista Casa si gradina / hepta.ro

 

Distribuie articolul pe: