Sucuri de legume pentru sănătate

| | admin
Distribuie articolul pe:

www.pixabay.com

Ioana Preda, Bucureşti
Dragii mei,
Pentru sănătate apelaţi la sucuri naturale din legume de sezon.
Sucul de ţelină este recomandat datorită procentului mare de sodiu organic care menţine calciul în soluţie. Sucul de ţelină crudă conţine de 4 ori mai mult sodiu decât calciu. Aceste două elemente joacă un rol important, ele fiind procurate din sucurile vegetale proaspete şi crude, în speţă de ţelină. Combinaţia de ţelină cu alte sucuri este mai bine suportată de organism, ajutând totodată şi la curăţirea acestuia. Sucul de ţelină combinat cu sucul de morcovi previne degenerarea ţesuturilor. Aceasta deoarece ţelina are un înalt conţinut de magneziu şi fier, o combinaţie de nepreţuit pentru hrana celulelor sângelui. Sucul de sfeclă este unul dintre cele mai valoroase sucuri, fiindcă ajută globulele roşii din sânge. Este recomandat mai mult pentru femei, mai ales în combinaţie cu morcovi, se bea un timp zilnic 100-400 ml. Atenţie! Nu trebuie consumat singur în cantităţi mari, poate cauza o reacţie a ficatului, manifestată prin ameţeală sau greaţă. În acest caz măriţi cantitatea de morcovi. Combinaţia de morcovi, sfeclă şi castraveţi, ajută foarte mult la regenerarea celulelor sângelui şi particular a globulelor roşii, precum şi la curăţirea rinichilor şi a ficatului.
Continuarea acestui articol o puteţi citi în revista Practic Idei nr. 11/2016.

Distribuie articolul pe: