Fructe din grădină: supă de castane comestibile

Fructe din grădină: supă de castane comestibile

supă de castane comestibile

Fierte sau prăjite, castanele sunt perfecte de ronţăit în faţa televizorului, dar ce-ai zice de o supă de castane comestibile? Vecina mea mi-a dat o reţetă excelentă, e vorba de o supă densă, dulce și aromată, foarte reconfortantă dacă ai petrecut mult timp în frigul de afară. Încearc-o şi tu!

Supă de castane comestibile

Ingrediente: 500 g castane, 4 căţei de usturoi, o ceapă, o ţelină, un morcov, cimbru, sare, piper după gust.

Mod de preparare: Crestează castanele în vârf şi pune-le la fiert până când le poţi pătrunde cu furculiţa (aproximativ 30 minute). Între timp curăţă ceapa, ţelina şi morcovul şi taie-le în feliuţe subţiri. Când au fiert castanele, curăţă-le de coajă şi pune-le într-un castron, adăugând usturoiul pisat. Pune o tigaie pe foc şi prăjeşte legumele într-o lingură de ulei timp de 5 minute, apoi adaugă castanele, usturoiul şi 4 ceşti de apă. Acoperă tigaia şi mai lasă-le să fiarbă timp de 10 minute. Lasă compoziţia să se răcească, apoi amestec-o în blender până devine omogenă. Adaugă cimbru, sare şi piper după gust.

Supa de castane comestibile se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel, cu crutoane și câteva cubulețe de brânză alături.

Citește și Flori comestibile. 3 reţete parfumate

Dacă ți-a plăcut rețeta de supă cu castane comestibile, sunt convinsă că te gândești acum să plantezi și tu un castan în grădină. Mai ales că acum este cel mai bun moment din an! Atenție, castanul comestibil (Castanea sativa) este un arbore masiv, care poate atinge la maturitate 35 metri înălțime, iar trunchiul, doi metri în diametru, deci ai grijă să nu-l amplasezi prea aproape de casă sau de gard.

Foto: Guliver/Thinkstock
Distribuie articolul pe: