Suprafețe vitrate cu tipare speciale

Suprafețe vitrate cu tipare speciale

Suprafete vitrate cu tipare speciale. La prima vedere, cu profile și geamuri de calitate poți obține orice suprafete vitrate. Însă în multe situații diferența o pot face modul de deschidere, dimensiunile atipice sau interacțiunea cu mediul. Iar în aceste cazuri ies la rampă mai multe variante eficiente.
Citește și: Cele mai bune geamuri. Elemente de care trebuie sa tii cont.

Suprafete vitrate
Suprafete vitrate cu sistemul Open View. Foto: Unilux

Ai o terasă la înălțime, din care se deschide o perspectivă spectaculoasă? Ar fi păcat să o limitezi la o singură fereastră sau la un singur perete, oricât de extinse. Specialiștii îți recomandă spatii vitrate continui, pe două sau mai multe laturi, cu cât mai puține obstacole vizuale. Sistemul Open View de la Unilux a fost creat pentru a profita de o vedere cât mai largă și cuprinzătoare asupra împrejurimilor. O nemulțumire frecventă la asemenea configurații se referea la îmbinările din colțuri ale pereților din sticlă (în special la pachetului de trei foi), unde bagheta și cordonul de silicon apăreau distonant și neregulat. La noul sistem de îmbinare în unghi Open View s-a aplicat o soluție specializată, cu o sticlă cu acoperire specială pe bagheta despărțitoare, iar tot ce se mai poate vedea la îmbinări este o umbră. Sistemul de îmbinare în unghi Open View este realizat cu materiale speciale la exterior, ce creează un filtru UV puternic, care nu permite slăbirea sau deteriorarea materialului de etanșare
Citește și: Ce ferestre alegi? Aluminiu, PVC sau lemn stratificat?

Suprafete vitrate
Amenajare cu geamuri Planitherm. Foto: Saint-Gobain

Senzația că te afli pe vârful unui deal sau al unui munte, sub cerul liber, o poți avea chiar și la etajul casei tale. Un loc perfect adăpostit, confortabil, de unde poți admira seninul cerului sau bolta înstelată se poate amenaja cu puțină viziune și, mai ales, cu materiale de calitate. Acestea sunt cele care nu vor ceda sub rafalele de grindină sau sub stratul mai gros de zăpadă (o înclinare mai mare a acoperișului se impune). Iar riscul de a te sufoca vara, ca într-o seră încinsă, poate fi dat uitării. Ai acum la dispoziție geamuri Planitherm® 4S, de la Saint-Gobain Glass, care reflectă razele soarelui de două ori mai eficient decât suprafețele vitrate standard și-ți asigură confortul dorit în toate anotimpurile.

Un perete vitrat care poate fi deplasat parțial printr-o manevră simplă e o formulă des recomandată pentru accesul pe terasă. Alege un sistem de uși culisante prin ridicare, așa cum este Vekaslide 70. Acesta are o adâncime a profilului de 70 mm și o geometrie internă cu cinci camere de izolare. Principalul avantaj al acestui sistem culisant este că pot fi închise suprafețe de perete de până la 17,55 mp (L 6,5 x h 2,7 m).

Suprafete vitrate
Geamuri cu profile Vekaslide 70. Foto: VEKA

Citește și: Sticla decorativă – artă și jocuri de lumini subtile

Articol preluat din Casa Lux nr. 5/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Distribuie articolul pe: