Trei idei de prajituri

Trei idei de prajituri

Ţi-am pregătit trei idei de prăjituri care să te inspire pentru următorul desert de casă.

tarte

TARTE CU MERE ȘI NUCI

Ingrediente: un pachet de aluat de foietaj, cinci mere, 50 g unt, scorțișoară, 50 g zahăr, stafide, nuci.
Preparare: decongelează aluatul, unge cu unt patru-șase forme de aluminiu sau ceramică (în funcție de cât de mari sunt) și rulează aluatul în forme. Spală merele și taie-le felii potrivite, apoi, într-un bol, amestecă-le cu untul, zahărul, scorțișoara și nucile, după care așază-le peste aluatul din forme. Coace până când merele se înmoaie, iar aluatul se rumenește.
Servire: la final, poți adăuga stafidele (pe care în prealabil le poți înmuia în alcool tare).

pavlova

PAVLOVA

Ingrediente: trei albușuri, 150 g zahăr pudră, la temperatura camerei, o linguriță de amidon și una de oțet. Preparare: încălzește cuptorul la 130 de grade, iar între timp bate albușurile spumă. Când s-au întărit, adaugă puțin câte puțin zahărul, iar la final, amidonul, oțetul și un praf de sare. Coace 10 minute, apoi redu temperatura la 120 de grade și lasă bezeaua pentru încă o oră. Se poate arde ușor, așa că urmărește mereu ce se întâmplă în cuptor.
Servire: se poate servi cu o cremă de mascarpone, cu fructe din congelator sau ciocolată topită cu unt.

prune

PRĂJITURĂ CU MAC ȘI PRUNE

Ingrediente: 250 g de unt la temperatura camerei, 200 g zahăr, trei ouă, 250 g făină, o linguriță și jumătate de praf de copt, sucul și coaja de la două portocale, 50 g semințe de mac prăjite, 100 g prune.
Preparare: încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi unge cu unt o tavă medie pentru prăjituri. Mixează untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle pe rând, făina și praful de copt. La final, adaugă sucul și coaja de portocală și macul. Pune totul în tavă, acoperă cu prune și coace 50 de minute.
Servire: lasă să se răcească și pune alături o linguriță de frișcă lichidă.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Thinkstock/Guliver
Distribuie articolul pe: